fbpx Skip to main content

Læsetid: 8 minutter

Skal du holde bryllup i år? Invitationerne er sendt ud, og du glæder dig helt vildt. Der er også masser at glæde sig til, men mindst lige så meget at holde styr på.

Der er mange forberedelser til et bryllup, og de starter som oftest tidligt og varer ved hele året op til brylluppet. Det er blandt andet ting som lokation, gæsteliste, kirke, tøj m.m., som kræver at man er ude i god tid. Men der er også mindre og lige så vigtige forberedelser, som du kan begynde at gå i gang med et par måneder før den store dag.  Og jo før du påbegynder disse forberedelser, jo bedre tid har du til at være kreativ og dermed også sparre penge i sidste ende.

Brainstorm over stil og stemning

Det allerførste du og din partner bør gøre, inden I kaster jer ud i de kreative forberedelser, er at afgøre, hvilken stil jeres bryllup skal have, og om I vil gennemføre et bestemt tema. Det kan måske være, I ønsker et meget traditionelt og klassisk bryllup med afdæmpede farver og fokus på de helt særlige traditioner. Det kan også være, I ønsker et afslappet og utraditionelt bryllup med masser af leg, kreativitet og farver. Der er ikke noget, der er mere rigtigt end andet. Det handler i bund og grund om, hvem I er som personer, og hvad I ønsker for jeres store dag.

I har nok allerede besluttet jer for lokation og dermed også om jeres bryllup afholdes indenfor eller udenfor. Dette har også stor indflydelse på bryllupsstilen, og hvis I giver jer god tid til at brainstorme over stil og stemning, vil I med garanti få et helt personligt og gennemført bryllup, som både I og jeres gæster vil huske altid – uanset om det foregår indenfor eller udenfor.

Sørg for at være grundig i jeres planlægning. Jo mere energi I lægger i denne fase, jo ”nemmere” bliver det at afgøre, hvordan eksempelvis bordkort, pynt osv. skal udformes. Lav gerne et farveskema og beslut jer også for en bestemt skrifttype og skriftstil. Det er disse små ting, der er med til at gøre et bryllup helt unikt og gennemført.

Bord- og menukort

Bordkort og menukort er nogle af de ting, du med fordel kan begynde at forberede et par måneder op til brylluppet. Her får du god mulighed for at udfolde dine kreative evner og kreere smukke kort i overensstemmelse med brylluppets overordnede stil og tema. Hvis du eller din partner ikke selv har hænderne skruet ordentligt på, kan I spørge om hjælp i jeres netværk. En bonus ved dette er, at man involverer personer, man holder af i selve forberedelsen. Det gør hele processen mere hyggelig og personlig.

Alt afhængig af hvad jeres stil og tema er, kan I lave bordkort ud af mange forskellige materialer. I kan gå en tur på stranden og samle flade sten, som I kan skrive navne på med en særlig velegnet tusch. I kan også bruge en lille tøjklemme til at sætte et bordkort fast på servietten. Eller måske er I til den helt traditionelle papirudgave, der kan lægges på tallerkenen eller foldes og stilles på glasset. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Søg eventuelt på Pinterest eller andre platforme efter inspiration.

Forsøg at lave menukortet i samme stil som bordkortet – måske kan de to ting indgå i en samlet dekoration. Det kan også være, at stedet I vælger at afholde festen har mulighed for selv at lave et enkelt menukort til lejligheden. Tjek gerne op på dette i god tid, så I ved, hvor meget I skal lave selv.

Blomsterdekorationer

Noget andet I også så småt skal begynde at overveje et par måneder inden den store dag er valget af blomster. Blomstersammensætningen har stor betydning for æstetikken i et bryllup, da de er med til at skabe den helt rette stemning og stil både i kirken og til festen. Der er mange veje at gå – også når det kommer til blomster. Mark- og kornblomster kan bidrage til en let og sommeragtig stemning, mens roser eller liljer skaber en mere klassisk og enkel stil. Begge dele er bryllupsegnet. Generelt gælder det blot, at en gennemført stil giver det mest fuldendte udtryk.

Når det kommer til selve brudebuketten, er der forskellige veje at gå. Nogle ønsker at være helt traditionelle og lade manden vælge, købe og levere brudebuketten. Andre vælger i stedet at være fælles om at beslutte blomsterne. Det kan også være, at du som brud gerne vil vælge din buket ene og alene. Husk at afgøre med jer selv, hvad I er mest til. Det er nemlig godt at have styr på denne del i god tid, så I sikrer jer at blomsterforretningen har købt de rigtige blomster hjem.

5 sjove ideer til bryllupsdagen
 • Engangskamera på bordene
 • Fotovæg/selfiebooth
 • Bryllupsøl med personlige mærkater
 • Goodiebags/tømmermændskit
 • Udendørsspil til receptionen
Bryllup 2020

Fotografering

Når det kommer til billeder og fotografering, er der ofte meget delte meninger. Her er det igen den traditionelle og opstillede stil mod den mere upolerede og uplanlagte, der skiller vandene. Igen er det vigtigt at understrege, at begge dele og alt midt imellem er lige fint. Det er en helt individuel smagssag. Hvis I ønsker at tage billeder med andre, bør I gøre jer tanker om, hvem det skal være inden den store dag. Ellers kan det hurtigt blive en lang og forvirrende proces på dagen.

Når I skal vælge fotograf, er det en god ide at researche i god tid. Kig på hvad fotografen tidligere har lavet, og bliv enige om, hvad der passer bedst til jeres stil og ind i jeres bryllup. Det kan også være, at I kan forhøre jer hos venner og familie for at undersøge, om der er nogle, der har haft gode oplevelser.

Uanset hvilken stil I er til, kan det være en idé at få en fotograf til at gå rundt og knipse billeder i løbet af dagen. Dette vil der altid komme fine stemningsbilleder ud af, og I skal som brudepar ikke tænke over at være på eller stille op til fotografering i flere timer.

Man kan også gå den afslappede stil helt ud og stille engangskameraer på bordene, som folk selv kan skyde løs med. På den måde er i garanteret afslappede og sjove billeder, som giver anledning til masser af grin ved fremkaldelse. Hvis I er i tvivl om, hvad der passer til jer, kan en kombination af de forskellige muligheder også altid være en god ide.

Bryllupsrejse

På dette tidspunkt har I med al sandsynlighed nok at se til med forberedelser til den store dag. Men hvis I endnu ikke har planlagt en bryllupsrejse, bør I påbegynde jeres planlægning inden for kort tid.

Måske ønsker I et par dages ro og kvalitetstid på et badehotel herhjemme i Danmark, måske er I storbymennesker og drømmer om en tur til New York eller Tokyo. Det kan også være, I går efter den helt store pakkeløsning med et par ugers luksus og romantik på Maldiverne eller en anden lækker bounty-ø. Økonomien har afgørende indflydelse på både destination og tidsplan, men uanset hvor I vælger at tilbringe hvedebrødsdagene, kræver det planlægning og opsparing. Og det er en god idé også at tænke på det allerede nu.
Læs også: 10 gode råd til en bekymringsfri ferie

Bryllupskage 2020

Den samlede pakkeløsning

Hvis du har svært ved at overskue de mange forskellige forberedelser og lange huskelister, kan det være en god ide at anskaffe hjælp udefra. Det kan være rart at få hjælp til at holde styr på alt det praktiske omkring brylluppet. Konceptet omkring en bryllupsplanlægger er måske mest kendt fra USA eller fra tv-programmer. Men i Danmark er det også muligt at hyre en bryllupsplanlægger. Denne person kan blandt andet stå for valg af tema, indbydelser, dekorationer, planlægning og koordinering. Det er naturligvis ikke gratis at hyre en bryllupsplanlægger, men til gengæld vil I ikke skulle bekymre jer om andet end at glæde jer til den store dag.

Tjekliste til den store dag:
 • Brudebuket
 • Ringe
 • Lommetørklæder
 • Bil
 • Noget gammelt
 • Noget nyt
 • Noget lånt
 • Noget blåt

Lån penge til dit bryllup

Et bryllup er en uforglemmelig begivenhed, men det er også en dyr fornøjelse. Der er mange udgifter forbundet med den store dag, og et bryllup koster i gennemsnit 52.606 kr. Det er et beløb, de færreste har stående klar på kontoen.

Du kan nemt og hurtigt låne op til 25.000 hos KreditNU til dit drømmebryllup. Du bestemmer selv hvor mange måneder og hvilket beløb, du vil afdrage med. Læs mere om vores kreditrammer eller ansøg om et lån med det samme her.

Martin Nielsen

Author Martin Nielsen

More posts by Martin Nielsen