fbpx Skip to main content

Læsetid: 14 minutter

Julen samt nytåret er ovre, og det er nu tid til årets januarudsalg 2023. Så hvis du ikke fik alt du ønskede dig juleaften, så har du altså muligheden for at købe det til januarudsalget og dermed spare en masse penge!

Hvornår starter januarudsalget og hvad er det?

Januarudsalget starter faktisk allerede i slutningen af december for mange butikker, selvom navnet indikerer til, at udsalget først starter i januar. Januarudsalget starter typisk lige efter juleaften, så butikkerne kan komme hurtigt af med de varer fra vintersæsonen og julehandlen. Mange butikker skruer priserne helt i bund for at få ryddet op, så de er klar til en ny sæson med forårsvarer. Januarudsalg starter altså allerede i december efter juleaften.

Januarudsalget er en fast del af danskernes bevidsthed, og vi har gennem mange år handlet stort ind af både tøj, smykker, sko og elektronik på lige præcis denne dag. Det har været det altdominerende udsalg i Danmark i mange år . Men nu er der også kommet andre store udsalgsdage, som vi i Danmark tager mere og mere til os. Dette er f.eks. Black Week, Black Friday samt Cyber Monday, som oprindeligt kommer fra USA. Vi har tidligere skrevet et blogindlæg om, hvordan du overlever Black Friday – dette kan du læse her.

Hvad vil du gerne købe og hvor vil du købe det henne?

Det store spørgsmål til årets januarudsalg er, hvad vil du købe og hvor vil du købe det henne? Lav en liste, ligesom en indkøbsliste, over de ting du gerne vil købe eller kigge på til januarudsalget, samt hvor du kan købe dem henne. På den måde skaber du et overblik over hvad du skal nå og du glemmer ikke noget. Du undgår også på den måde impulskøb, for hvis du vitterligt ikke har brug for tingene, så er det penge direkte ud ad vinduet, som kunne have været brugt på andet nyttigt. De mange rabatter til januarudsalget kan være meget fristende. Det kan derfor nemt blive en dyr oplevelse, hvis du ikke har en liste at følge til punkt og prikke. Det kan være, at du ikke fik alt du ønskede dig juleaften – så er det i hvert fald en oplagt mulighed at købe dem til januarudsalget og dermed spare en masse penge.

Læs også: Vinterferie.

Udsalg i fysiske butikker

For at undgå mange mennesker og lange køer, så kan det være en god idé at komme tidligt om dagen. Dette kan f.eks. være når butikkerne åbner, for så er der ikke så mange i butikkerne. Vælger du derimod at komme om eftermiddagen eventuelt når folk har fået fri fra arbejde eller skole, så bliver det sværere at undgå mange mennesker samt lange køer. Husk dog altid at holde god afstand til andre samt spritte af! Ved at komme tidligt om dagen vil du også spare en masse tid, da du vil komme hurtigere igennem køerne, end hvis der var mange mennesker. Det vil også give dig mere overskud og du vil ikke opleve at blive lige så stresset, som hvis der var mange mennesker.

Januarudsalg online

Ved at shoppe online undgår du at skulle ud i en fysisk butik. Dette betyder, at du egentlig kan shoppe hjemme fra din sofa af. Du sparer derudover også en masse tid, da du ikke skal bruge tid på at fragte dig hen til de forskellige butikker. Der er ofte udsalg online, så du vil næsten altid kunne finde nogle rabatter. Du kan ved at handle online få levering til døren eller til nærmeste posthus. På den måde skal du altså ikke at gå særlig langt for at hente dine pakker.

En ulempe er dog, at du ikke kan se tingene i fysisk form eller prøve for eksempel tøjet på, for at se om det passer dig. Du kan altså hverken se det fysisk eller mærke det, når du handler online. Dette giver selvfølgelig en risiko for at dine købte ting skal sendes tilbage. Det kan også være at du modtager noget, som ser helt anderledes ud end det gjorde på billedet på nettet, og derfor bliver nødt til at returnere det. I sådan et tilfælde kan det godt være lidt besværligt at handle online, da du skal til at sende tingene tilbage. Når du shopper online, er det altid en god idé at sikre dig, at webshoppen er sikker at handle på. Dette kan blandt andet ses ved at virksomheden har et SSL-certifikat samt et e-mærke. SSL-certifikat er med til at sikre, at dine kortoplysninger ikke bliver delt med hackere og svindlere. E-mærket er med til at sikre dig gode rettigheder som forbruger.

Forskellige online shops
  • Tøj
  • Bøger
  • Elektronik
  • Film og underholdning
Januarudsalg 2022

Tjek anmeldelser på Trustpilot

Det er altid en god idé at tjekke anmeldelser på Trustpilot eller på virksomhedens facebookside, hvis du er usikker på om det er en reel hjemmeside. Virksomheder vil som regel altid have både negative og positive anmeldelser, dog skal der helst gerne være en stor overvægt af positive anmeldelser. Hvis virksomheden derimod kun har negative anmeldelser eller slet ingen anmeldelser har, så skal du være ekstra påpasselig, hvis du vælger at shopper hos virksomheden.

Tilmeld dig kundeklubber og få ekstra rabat

Vi kan hurtigt blive enige om, at det kan være træls at blive overdynget af nyhedsbreve, især hvis de ikke har nogen interesse for dig. Dog kan det være en god idé at være tilmeldt eller tilmelde sig kundeklubber til januarudsalget. Nogle butikker giver nemlig somme tider ekstra rabatter til sine klubmedlemmer eller fri fragt, for at forkæle dem. Somme tider lader butikker også ens klubmedlemmer få glæde af januarudsalget før alle andre. Det kan være at man som klubmedlem får en unik kode én dag før udsalget egentlig starter, så man kan gå i gang med at shoppe før alle andre.

Læs også: Fastelavn på budget.

Shop brugt

Har du ikke så mange penge at gøre godt med til årets januarudsalg, så kan du også vælge at shoppe brugt. Brugte ting kan også et eller andet, og så er du ovenikøbet også god mod miljøet samtidig, da du køber genbrug i stedet for at gå ud og købe helt spritnyt tøj. Nogle gange kan du også være heldig at gøre nogle gode fund ved at handle brugt. For bare fordi tingene er brugt, betyder det jo ikke, at det nødvendigvis ikke kan bruges længere eller er slidt. I mange tilfælde fejler de brugte ting ikke det store, sælgeren har bare ikke brug for tingene længere. Og så er det jo fantastisk at der findes sider og apps, hvorpå man kan sælge sine ting billigt, så andre kan få glæde af dem.

Læs også: Spænd livremmen: sådan skærer du markant ned på dine udgifter

Eksempler på sider og apps til at købe og sælge brugte ting

Trendsales:
Hos Trendsales kan du købe og sælge brugt tøj, samt diverse el-artikler, brugskunst osv. Trendsales har det største udvalg af secondhand fashion og har mere end 1 mio. brugere.

DBA:
DBA, Den Blå Avis, er Danmarks største formidler af køb og salg mellem private. Du kan finde alt fra brugt tøj til brugte biler inde på DBA – udvalget er altså kæmpe stort.

Refurb:
Refurb opkøber brugt IT-udstyr fra virksomheder og offentlige organisationer. Du kan altså derfor hos refurb købe genbrugte computere, mobiler og tablets i god kvalitet.

Byt julegaver til januarudsalg 2023

Hvis du har julegaver, som skal byttes, vil det være en fordel at gøre det til januarudsalget. For selv om varerne er sat ned, så bytter butikkerne stadigvæk dine varer til den oprindelige købsværdi. Dette betyder, at det kan være du kommer hjem med flere gaver på hånden, fordi varerne er sat ned. Det lyder da ikke så tosset, vel?

Læs også: Sådan er vores juleforbrug

Undgå finansiering og afbetaling

Hvis du gerne vil undgå finansiering og afbetaling, så opstil et budget. På den måde ved du hvor mange penge du har til rådighed. Måske er det heller ikke alle ting på din liste, der er lige vigtige at have lige nu og her? Måske kan nogle af tingene godt vente, til du får flere penge på kontoen. Du kan eventuelt også sælge ud af nogle af dine gamle ting, som du ikke længere bruger, for at få flere penge mellem hænderne. Hvis du gerne vil undgå finansiering og afbetaling, er det vigtigt at stå fast og prioritere de ting fra, som du ikke har råd til på nuværende tidspunkt, selvom det er træls – men du vil takke dig selv for det i sidste ende!

Læs også: Guide til opsparing: Sådan slipper du for dyre lån

Udsalg 2022

Forsinkede leveringstider grundet verdenssituationen

Dette januarudsalg kan i en vis grad være påvirket af den nuværende verdenssituation. Grundet situationen i Ukraine kan der være forlængede leveringstider, da mange butikker har svært ved at få nok varer hjem. Vi kan hurtigt blive enige om, at det kan være irriterende – men husk dig selv på, at butikkerne ikke er herre over det og altså ikke kan gøre noget ved det. Butikker i hele verden lider af forsinkede leveringstider. Så vær tålmodig!

6 tips til januarudsalget 2022 – i korte træk

  • Mød op tidligt om dagen – undgå flaskehalse, altså lange køer
  • Sammenlign priserne inden du køber. Måske kan du finde varerne et andet sted til en endnu billigere pris?
  • Vent ikke for alt for længe! Udsalget varer nemlig ikke for evigt og en udsalgsvare findes altid i begrænset antal
  • Skriv en liste med de ting, du mangler og dermed undgå impulsshopping
  • Hav god tid, når du shopper til januarudsalg
  • Tilmeld dig kundeklubber og få ekstra rabatter

Har du brug for et lån?

Har du ikke nået at spare op til årets januarudsalg, men der er noget du simpelthen ikke kan leve uden og bare må eje? Så kan du vælge at ansøge om at optage et lån hos KreditNU. Vi har en debitorrente på 0% og en fast løbetid på 24 måneder, men du kan sagtens indfri dit lån før tid. Pengene bliver automatisk overført til din konto, når din ansøgning er blevet godkendt.

Lukas Hvillum

Author Lukas Hvillum

Lukas har flere års erfaring med marketing, økonomi og den finansielle sektor. Sidder til dagligt, som Marketing ansvarlig for Blue Finance Denmark.

More posts by Lukas Hvillum