fbpx

Læsetid: 8 minutter

Har du oplevet Aalborgs fascinerende arkitektur?  Har du nydt den smukke panoramaudsigt fra Aalborgtårnet? Og har du også slingret gennem Jomfru Ane Gade en tidlig sommermorgen?

Aalborg er både berømt og berygtet, men byen fortjener langt mere opmærksomhed end den hidtil har fået. Og hvis du først har lært den skønne nordjyske by at kende, kan det være svært at forlade den igen. At være studerende i Aalborg er som at få en lille familie, som du holder sammen med i tykt og tyndt. Så hvis du er blevet optaget på studie i Nordjyllands hovedstad, kan du glæde dig til mange års fest, farver og fremragende storbyliv.

Aalborg

Aalborg er med sine 140.897 Danmarks fjerdestørste by, og byen ligger smukt placeret lige ved Limfjorden i Nordjylland. I mange år har Aalborg især været kendt for et godt studieliv og et vildt natteliv i den berygtede Jomfru Ane Gade. I løbet af det seneste stykke tid har byen tilegnet sig meget positiv opmærksomhed fra udlandet. New York Times placerede endda Aalborg som nr. 8 på listen over 52 byer verden over, du burde besøge i 2019. De fremhæver især den særlige, nordiske arkitektur samt byens urbane og innovative områder.

Studieliv i Nordens Paris

Hvis du er én af de heldige, der er blevet optaget på drømmestudiet i Aalborg, kan du godt glæde dig til nogle spændende år. Aalborg er en glimrende by at studere i, og der er derfor mange muligheder for at få det studieliv, du drømmer om. De to største uddannelsesinstitutioner i Aalborg er Aalborg Universitet og University College Nordjylland. De to institutioner er hovedsageligt placeret cirka 5 km uden for midtbyen. Som studerende skal du derfor vælge, om du vil bo tæt på campus, eller om du hellere vil bo inde i byen og pendle i skole. Der er fordele og ulemper ved begge dele, men hvis du ønsker et rigtigt storbyliv, bør du kigge efter et sted at bo inde i midtbyen.

Seværdigheder i Aalborg

Aalborg har masser af spændende oplevelser til dit storbyliv. Den smukke by taler blandt andet til dit kulturelle jeg, og der er både interessante museer samt flotte områder, dit øje kan kigge på. Og selvom du er studerende med en lav indkomst, kan du sagtens opleve Aalborg fuldt ud.

 

Aalborgtårnet

Én af grundende til at Aalborg kaldes for Nordens Paris er på grund af det kendetegnende Aalborgtårn. Tårnet ligger på en bakke i den vestlige del af Aalborg, og bakken og tårnet tager dig 105 meter over havets overflade.  Det koster blot 40 kr. at besøge Aalborgtårnet, så du kan sagtens få denne oplevelse med, selvom du er på SU.

 

Vestre Fjordpark

Som studerende er du ofte på udkig efter gratis oplevelser, der ikke snupper hele månedens SU. Hvis du endnu ikke har oplevet Vestre Fjordpark, bør du klart lægge din vej forbi her. Vestre Fjordpark er et stort rekreativt område, som rummer mange mulighed for sjove aktiviteter. Du kan nyde en dag her med med badning, vandaktiviteter og smuk natur ganske kvit og frit.

 

Kunsten

Hvis du er til den mere kulturelle del af Aalborg, kan du også opleve denne på budget. Ét af Aalborgs absolut mest kendte musseer, Kunsten, lader studerende komme ind til en entre til blot 40 kr. Kunsten er et moderne og oplevelsesorienteret museum, som giver dig indsigt i kreative processer og innovative projekter.

storbyliv

Spisesteder i Aalborg

Et ægte storbyliv fordrer middage ude i byen med vennerne. Det er noget af det, der er med til at give dig følelsen af at bo i en storby. Og Aalborg har flere gode spisesteder til enhver smag og ethvert budget.

 

Aalborg Street Food

Aalborg Street Food – også kaldet The Lighthouse – er en sand klassiker for dig, der er studerende i Aalborg. Her finder du lækker mad fra 17 forskellige køkkener, så der vil med garanti være noget for enhver smag uanset om du er til italiensk, asiatisk eller amerikanske køkken. Aalborg Street Food er smukt placeret ved lystbådhavnen i Aalborg Vest, og du kan nyde din mad lige ved siden af vandet.

 

KaffeFair

KaffaFair er en forholdsvis kaffebar/restaurant i Aalborg Vest. Spisestedet er baseret på værdier som socialøkonomi, fællesskab og inkludering, og der arbejdes med non profit tankegangen. KaffeFair er en almindelige cafe om dagen og en restaurant om aftenen, hvor de bland andet afholder fællesspisning. Priserne hos KaffeFair er – ligesom navnet – ganske fair.

 

Nadias Sandwich

Hvis du har boet i Aalborg kender du med garanti til Nadias Sandwichbar. Her kan du købe forskellige sandwich eller blande din egen salat til en ganske fornuftig pris. Det er en nem, hurtig og forholdsvis sund take away for dig, som er studerende, og som skal have energi til aftenens læsestunder.

Storbyliv vs. Studieliv

Når du er studerende, må du nødvendigvis prioritere din tid og ressourcer. Som du nok fornemmer, er der mange fristelser og spændende ting at give sig til i Aalborg. Men det er de færreste der har tid eller økonomi til det hele. Sørg derfor for at lægge planer for, hvornår du skal læse, og hvornår du må holde fri og nyde storbylivet.

Top 5 uddannelser på AAU 2020

 

  • Medicin (1.994 ansøgninger)
  • Psykologi (1.199 ansøgninger)
  • Erhvervsøkonomi, HA (977 ansøgninger)
  • Jura (896 ansøgninger)
  • Socialrådgiver (602 ansøgninger)

Barer/værtshuse i Aalborg

Aalborg er måske den danske by, der er mest kendt for sit natteliv. Især Jomfru Ane gade, der ligger som en sidegade til gågaden, er berygtet for vilde byture og berusede mennesker. Ikke desto mindre er barerne i Jomfru Ane gade samt andre værtshuse rundt omkring i byen et besøg værd, for dig der er studerende.

 

Café Alpha

Er du til kolde håndbajere, røgfyldte lokaler og uformel stemning? Så bør du uden tvivl besøge Café Alpha, der ligger på Jens Bangs gade midt inde i Aalborg, men alligevel et stykke fra Jomfru Ane gade. Café Alpha er Aalborgs ældste værtshus, og den gamle tradition for hygge og fællesskab kan virkelig mærkes her. Du skal ikke være bange for at være passiv ryger, men til gengæld kan du altid få en kold Albani stukket i hånden. Og er du til fodbold, kan du også se samtlige af AAB’s kampe på Café Alpha.

 

Pigen og Trompeten

Er du mere til farverige cocktails og dans til den lyse morgen, så skal du slå et smut forbi Pigen og Trompeten, der ligger midt på Jomfru Ane gade. Pigen og Trompeten er også en vaskeægte Aalborg-bar, og her får du en natklubsstemning og storbyliv for alle pengene. Nyd en frisk Mohjito eller en læskende Strawberry Daiquiri til søde toner fra enten live musik eller husets DJ.

 

Café Guldhornene

Er du til en bar lige midt imellem, kan du altid svinge forbi Café Guldhornene, som ligger i en gyde i Jomfru Ane gade. Her kan du opleve ægte bodegasteming, og der er garanti for fællessang og en svingom til gode gamle klassikere. Hvis du er mere til at drikke billige fadøl og rafle løs hele aftenen, er der også rig mulighed for dette på Guldhornene. Alt i alt er dette et sted, hvor alle kan samles og feste løs.

Studieliv: Bliv tutor

Hvis du står overfor studiestart i Aalborg, kan du allerede nu gøre dig tanker om, hvorvidt du kunne overveje at være tutor de næste år. Når du møder ind til studiestart efter ferien, bliver du og dine medstuderende mødt af et hold tutorer, der står klar til at give jer en sjov og uforglemmelig start på jeres studieliv. Vær klar på en uge med masser af aktiviteter, informationer og iskolde fadøl. Når du selv har været studerende et år, kan du vælge at ansøge om at blive tutor for næste hold studerende. Når du er tutor, får du, udover at et enormt godt fællesskab og en masse sjove timer, ofte også en økonomisk belønning, og dette er tiltalende for enhver studerende, der ønsker at leve et vaskeægte storbyliv.