fbpx Skip to main content

Beskrivelse af begrebet hovedstol

Man støder ofte på udtrykket hovedstol i forbindelse med et lån. Hovedstol er et udtryk for det samlede lån inkl. etableringsgebyr og renter. Det vil altså sige det samlede beløb du har betalt tilbage til låneudbyderen.

Der kan derfor være forskel på hvad hovedstolen ved et lån på 10.000 kr. er.

Ved et lån på 10.000 kr. her hos os ved KreditNU vil hovedstolen være 12.500 kr. fordi de 10.000 kr. inkludere et etableringsgebyr på 25%, uden månedlig rente.

Ved andre låneudbydere vil etableringsgebyret måske være mindre, men inkludere månedlige renter. Hvis dette er tilfældet, skal disse renter inkluderes i udregningen af hovedstolen.

Nogle vil også referere til hovedstolen, som det samlede tilbagebetalingsbeløb.

Hvordan finder man hovedstolen?

Når du låner penge vil din låneudbyder give dig et samlet overblik over dit lån, dine etableringsgebyr, renterne, den årlige ÅOP og det samlede tilbagebetalingsbeløb.

Det er tilbagebetalingsbeløbet der er hovedstolen i dit lån.

Man finder hovedstolen ved at regne lånet inkl. udgifter til lånet, sammen.

Eksempel:

Du vil gerne stå med 5000 kr. i hånden når du har lånt. Dette kaldes for provenuet. Dertil skal du betale 20% i etableringsgebyr og 5% i månedlig rente.

Forskel på hovedstol og restgæld

Der er nogle der har til vane at forveksle eller tro at hovedstol og restgæld er det samme. Dette er dog ikke tilfældet. Som før beskrevet er hovedstol et udtryk for det samlede beløb du skal betale tilbage. Dette vil ikke ændre sig, uanset hvor meget du betaler af på lånet. Hvorimod restgælden bliver mindre og mindre for hvert afdrag. Da restgæld er et udtryk for den gæld der er tilbage før hovedstolen er indfriet.

Få svar på dine spørgsmål

Hvis du ikke kan finde det svar, du leder efter, så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon  78 762 764  eller skrive til os her.

Alle hverdage fra kl. 8.00 – 21.00

Weekender fra kl. 10.00 – 20.00

Ansøg om lån

Kontakt os

78 762 764

Alle hverdage fra kl. 8.00 – 21.00  |  Weekender fra kl. 10.00 – 20.00