fbpx

Læsetid: 4 minutter

Konfirmation: Foråret er (forhåbentlig) på vej, og det betyder konfirmationstid. Konfirmationen er en stor dag for hovedpersonen og for resten af familien, og en dag, der altid vil huskes. Derfor gøres der også ofte en stor indsats for at skabe den helt perfekte dag, som derfor nemt kan løbe op i mange penge.

Tøjet skal være perfekt, maden skal være lækker og præsentabel, og gaven skal helst være stor og anderledes. En konfirmation koster i gennemsnit omkring 30.000 med alle udgifter til både lokation, mad, tøj og gave. For mange er dette et stort indgreb i økonomien, og det kan derfor godt betale sig at tænke i alternative løsninger og kreative projekter, hvis man vil forsøge at nedbringe beløbet en smule.  Og selv om lokation og gæsteliste er på plads, kan i stadig nå at spare penge på flere poster.

Vi har samlet en liste med 5 tips til dig, der gerne vil spare penge på konfirmationsfesten.

4 konfirmations hacks

  • Flot vintagetøj fra 150 kr. og opefter på Asos
  • Kreative DIY-projekter på Pinterest
  • Inspiration til street food tema på Arla
  • Lav din egen playliste eller find inspiration her Spotify.

5 tips til en budgetvenlig konfirmation

  • Vintage tøj

Hop med på moden og lad tøjet være second-hand – både på konfirmationsdagen og til blå mandag. På denne måde skærer I ned på en vigtig del af budgettet og udviser samtidig ansvarlighed overfor miljøet. Der findes mange fine vintagebutikker, der har et stort udvalg af fine kjoler, skjorter og bukser, der vil få konfirmanden til at skille sig ud på den store dag.

  • Kreative projekter

Find den kreative side frem og spar penge på specialdesignede invitationer, bordkort og pynt. Der findes mange DIY-guides og kreative tips, der kan hjælpe jer på vej med projektet, og der er betydelige penge at spare ved at gøre det selv. Som en ekstra bonus får i hyggelige stunder sammen og en personlig og charmerende stemning til konfirmationsfesten.

  • Nem og uformel mad

Der skal naturligvis mad til en konfirmation – og den må gerne være rigtig lækker. Men god mad er ikke nødvendigvis dyre portionsanretninger. Buffet er et sikkert valg, hvis det skal være til et fornuftigt budget. Eller prøv et anderledes street food tema med lækre hotdogs, små burgere osv. Det er både nemt og uformelt.

  • Brug jeres netværk

Vær ikke bange for at spørge om hjælp hos familie og venner. Måske kender i én, der er god til at sætte hår, én der laver god mad, og én der har en fed bil til kørsel fra kirken. Der er mange penge at spare, hvis man trækker på sine forskellige forbindelser, og så er det hyggeligt at holde de forskellige poster tæt i sit netværk.

  • Snak om værdier

Det er vigtigt at forventningsafstemme med jeres barn og som familie blive enige om, hvilke værdier, der er vigtige for jer. Er det de dyre gaver og de rigtige sko? Eller er det i virkeligheden vigtigere med den gode stemning og de rigtige gæster til konfirmationen? For at festen på budget skal blive en succes, er det en forudsætning, at I er enige om, hvad der har værdi på dagen.

Spar op til konfirmationen

Konfirmationen er for mange en stor begivenhed, og derfor vil mor og far heller ikke gå ned på noget som helst. Af den grund kommer det næppe som nogen overraskelse, at konfirmationsfesten kan blive ret dyr.

Derfor er finansiering af konfirmationsfesten i form af et forbrugslån – enten igennem banken eller hos en digital långiver, ofte en løsning nogle tyer til. Og hvor et lån kan være en hurtig kvikløsning, kan det også være en dyr løsning – alt efter lånets ÅOP.

Du kan derfor være proaktiv og begynde at spare op allerede fra dag ét. Du vil derfor have intet mindre end 13 – 14 år at spare op i. Hvis vi tager udgangspunkt i, at du skal have 30.000 kroner at rutte for til konfirmationen, og at du har 13 år til at spare op i, så skal du ikke en gang lægge 200 kroner til side om måneden. Du skal nemlig blot lægge 192 kroner til side hver måned. Hvis du har 14 år, er det endnu mindre, du skal lægge til side – nemlig 179 kroner. Og så små beløb burde enhver mor og far at kunne finde i sit månedlige budget.

Hold styr på budgettet

Sæt jer ned og fastlæg et budget for festen sammen med jeres barn. Det er fint at hovedpersonen også får et reelt indblik i, hvad dagen koster. I kan sætte det enkelt op i et Excel-ark eller få inspiration til smarte apps, der kan hjælpe jer med at holde styr på budgettet her.