fbpx Skip to main content

Hvad er en amortiseringsplan?

En amortiseringsplan kaldes også for en amortisationsplan eller en amortisationstabel. Det er en plan for tilbagebetalingen af dit lån. Det kan også beskrives som en oversigt over lånet og tilbagebetalingsperioden. Man kan fx se renter, afdrag, ydelse og restgæld, og hvornår de forskellige betalinger skal betales. Det gør det for eksempel muligt for dig at se hvor meget, du afdrager på din gæld, og hvor meget, du betaler i rente.

Fordele ved en amortiseringsplan

En amortiseringsplan er med til at gøre låneperioden mere overskuelig, fordi man får bedre overblik over forløbet. Det er især smart, hvis du har flere lån, hvis dit lån lægges om, eller hvis renter og afdrag ændrer sig af andre grunde. Uanset hvilket slags lån du har, kan der laves en amortiseringsplan.

Det giver dig også mulighed for altid at følge med i, hvor stor restgælden er og hvornår gælden er afviklet. Du kan også bruge amortiseringsplanen til at få et overblik over din samlede økonomi, inden du eventuelt optager et nyt lån. På den måde kan du se, hvornår det er et godt tidspunkt at låne penge på i forhold til dine eksisterende lån.

Amortiseringsplan ved KreditNU

Hvis du vil tage et lån hos KreditNU, får du de vigtigste oplysninger om lånet med vores låneberegner. Det er slideren øverst på siden, som ændrer sig alt efter hvilket lånebeløb, du vælger. Det er ikke en detaljeret amortiseringsplan i tabeller og kolonner. Men du får stadig et hurtigt overblik over låneforløbet og kan justere dit ønskede lånebeløb herefter. Læs mere om betingelser for vores lån her.

Lån penge her

Ofte stillede spørgsmål om amortiseringsplan

Hvordan laver man en amortiseringsplan?

Du kan for eksempel lave en amortiseringsplan i Excel ved at lave en tabel med de forskellige variabler, du vil have med. Du kan fx skrive termin/betalingsdato, ydelse, rente, afdrag og restgælden før og efter betalingen. På den måde kan du se, hvordan afbetalingen af gælden skrider frem. Du kan også finde skabeloner på nettet, som du kan tage udgangspunkt i eller blive inspireret af. Nogle gange laver din bank eller låneudbyder også automatisk en amortiseringsplan for dig.

Hvordan bruges amortiseringsplaner hos KreditNU?

Når du optager et lån hos os, indhenter vi oplysninger om din økonomi og herunder en amortiseringsplan for dine lån. Det bruger vi til at danne os et overblik over dit månedlige rådighedsbeløb og din generelle økonomiske situation. Vores lånepolitik er nemlig, at vi kun låner til folk, som er i stand til at bære omkostningerne for lånet. Hvis vi fx kan se, at du har problemer med at afdrage på dine eksisterende lån, kan det påvirke resultatet af vores kreditvurdering.

Derudover får du naturligvis også en laneaftale med alle de vigtigste informationer om dit lån, når du er blevet godkendt til et lån hos os. Her kan du også se, hvornår og hvor meget du skal afdrage på dit lån.

Hvad betyder ydelse?

I lånesammenhæng er ydelsen det beløb, som du betaler af på lånet, oftest månedligt. Ydelsen på et lån er inkl. renter, afdrag og bidrag.

Kontakt os

78 762 764

Alle hverdage fra kl. 8.00 – 20.00 | Weekender fra kl. 10.00 – 18.00

Ansøg om lån