Læsetid: 5 minutter
Apps: Vi kender det alle sammen. Man føler sig flyvende, når man lige har fået løn, og straks planlægges månedens oplevelser og sociale arrangementer. Man kan hurtigt blive ekstatisk over den positive økonomiske situation, men i løbet af måneden kan overblikket hurtigt skride. Og især hos den yngre generation kan det ofte knibe med at få pengene til at slå til sidst på måneden. Men der er heldigvis masser af hjælp, for din App Store er spækket med fede apps, der gør din privatøkonomi mere overskuelig. Og her i artiklen viser vi dig 4 fede apps, der holder de røde tal væk fra din konto.
Overskud på kontoen
Privatøkonomi er i al sin enkelhed et spørgsmål om forholdet mellem indtægter og udgifter. Men det er ikke altid så enkelt. Der er ikke noget, der kan skabe frustrationer som udfordringer med privatøkonomien, og det kan ganske enkelt gå udover humør, overskud og socialt samvær. En sund og ansvarlig privatøkonomi afhænger selvfølgelig af, at man tjener mere end man køber for, at man passer på sine penge og sparer op. Men det drejer sig i høj grad også om at skabe et overskueligt overblik og fastlægge et realistisk budget.
Et af vores bedste tips til at få en sund privatøkonomi er at se din økonomi i øjnene. Det er vigtigt at turde tjekke sin økonomiske situation igennem, så man kan få et reelt indblik i, hvad man bruger sine penge på. Det er ofte en øjenåbner, men ikke desto mindre giver det dig overblikket tilbage. Og netop dét er starten på en sundere økonomi.
4 apps der gør din privatøkonomi lettere
Når man først har fået et reelt indblik i sin økonomi, handler det naturligvis om at forvalte sine penge fornuftigt og ansvarligt resten af måneden. Men der findes nogle hjælpemidler og redskaber, der kan hjælpe dig på vej, og som gør dine økonomiske aktiviteter både sjovere og nemmere at håndtere. Vi har samlet en liste med 4 gode apps, der hver især har forskellige fordele og funktioner, men som alle er fælles om at gøre din privatøkonomi lettere.
Tip:
Du kan downloade de forskellige apps alt efter dit økonomiske behov. Men det vil også være en god ide at kombinere flere af dem og dermed drage fordel af deres forskellige funktioner.
Mobilepay
MobilePay er ikke længere et nyt fænomen, og over fire millioner danskere er med på vognen. MobilePay er et nemt redskab, når man ikke lige har dankortet ved hånden, og du kan overføre op til 10.000 kr. om dagen til andre privatpersoner. MobilePay opdaterer jævnligt appen med nye funktioner, og i dag kan den bruges til meget mere end blot at sende og modtage penge. Du kan betale med MobilePay i flere butikker, og tilknytte din konto til mobilepay og holde styr på dit budget herigennem.
Lunar
Lunar er en selvstændig bank-app, der er oprettet for at udfordre den måde, vi tænker økonomi og regnskab på. App’en er tilpasset vores fleksible hverdag og er tiltænkt den moderne og digitaliserede forbruger. Så hvis du vil samle alle dine økonomiske aktiviteter ét sted, er Lunar et godt redskab. Du får blandt andet et nyt smart Lunar-kort, og en kæk udmelding om, at din økonomi ligefrem bliver sjov at håndtere. Er du selvstændig har Lunar også en billig erhvervskonto, hvor du får en separat konto erhvervskonto med gratis straksoverførsel og et erhvervskort. På den måde slipper du altså for at blande business with pleasure.
Revolut
Revolut er endnu en app, som du kan tilknytte dine dankort til, og dermed hurtigt få et overblik over din økonomi. Men der, hvor denne app adskiller sig fra de øvrige apps er ved at have ekstra internationalt fokus på pengeoverførsler mellem lande. Revolut ønsker at gøre op med høje gebyrer og omkostninger ved køb i forskellige valutaer. App’en er dermed særlig anvendelig for dig, der rejser meget, eller som har faste udgifter til forskellige lande.
Lommebudget
Hvis det kniber med at fastholde overblikket over privatøkonomien, er det app’en Lommebudget, du skal have fat i. Du uploader ganske enkelt dine økonomiske informationer for en måned af gangen og sætter mål for, hvad du må bruge på hver enkel post. App’en laver herefter en grafisk fremstilling over dine udgifter. På den måde kan du hele tiden følge med i, hvordan dit månedlige forbrug udvikler sig, og hvor mange penge du har til rådighed på hver post.
Glem ikke din sunde fornuft
Der findes flere apps til din privatøkonomi, som er gode til at give dig et overblik over dit forbrug i hverdagen, men det er vigtigt at pointere at de ikke udgør mirakler. Hvis du skal rette op på en dårlig privatøkonomi, skal der mere til end et overblik over dine udgifter og indtægter. Man bliver nødt til at handle aktivt, hvis den økonomiske situation skal ændres. Og dette kræver en ansvarsfuld og fornuftig gennemgang af samtlige månedlige udgifter. Hvis du har behov for at rydde op i din økonomi, kan følgende råd til din højre side være et godt sted at starte.
- Tal åbent om dine økonomiske udfordringer
- Skær unødvendige goder fra i en periode
- Læg budget for forskellige poster
- Opret en opsparing til uforudsete udgifter
Slip af med gælden
Gæld er bare noget, vi alle gerne vil være fri for, men det er de færreste af os, der kan undsige sig gæld i privatøkonomien. Det er for eksempel i forbindelse med køb af bil eller bolig eller ved større engangsbetalinger – såsom boligindskud. Men ved at lægge et budget undgår du klatgæld, altså de mange små gældsposter, som bare gør livet surt for dig. Vil du gerne din gæld til livs – så læs vores indlæg om at blive gældfri.
Lån med omhu
Det kan virke paradoksalt, at vi, som kreditvirksomhed, anbefaler dig at holde igen med at låne penge. Men ikke desto mindre, så er det vigtigt at holde igen med de kortfristede låneprodukter – såsom SMS-lånet. Det kan være enormt fristende at tage et hurtigt lån, men impulsive indkøb skader mere end, de gør gavn. Især hvis økonomien er af en mindre størrelse. Lån derfor kun tilfælde, hvor det er allermest nødvendigt, og få lavet en ambitiøs tilbagebetaling.