fbpx

Læsetid: 7 minutter

 

Er du også vild med at binge serier hele søndagen? Går store dele af din månedlige indkomst til streamingtjenester? Og har du oplevet din yndlingsserie skifte til en helt ny tjeneste til stor frustration?

Netflix, HBO, Viaplay, Dplay osv. Du har med al garanti selv siddet derhjemme på sofaen og surfet rundt på mindst én af disse tjenester. Der ligger uendelige timers underholdning på disse streaming tjenester, men pas på ikke at blive lokket i alle fælderne. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke holder øje med dine forskellige udgifter. I blogindlægget her guider vi dig til at vælge de rigtige tjenester, og gode råd til, hvordan du kan spare lidt ekstra penge.

Hvad er streaming?

Streaming er en forholdsvis ny måde at se TV på. Det er en strøm af data, der leveres til dig i det øjeblik, du streamer det. Alt hvad du behøver for at streame tusindvis af serier og film er et abonnement til en tjeneste, en telefon, tablet eller et TV og internetforbindelse. Streaming er blevet en fast del af vores moderne og fleksible livsstil, hvor vi adgang til film og tv-programmer hvor og når det passer os. Streamingkonceptet står på sin vis i kontrast til almindelig TV, som i dag også kaldes for flow TV.

Vælg den rigtige streaming tjeneste

Når du skal vælge, hvilken streamingtjeneste, du vil abonnere på, bør du først og fremmest forholde dig til, hvad dit behov er. Sørg for at stil dig selv opklarende spørgsmål som; hvor meget TV ser du? Ser du serier eller film eller begge dele? Og skal du også have adgang til sport? Her får du et indblik i 6 populære streamingtjenester tilgængelige i Danmark. Priserne er vejledende, da de kan varierer i forhold til pakken, du vælger samt hvorvidt du vil undgå reklamer eller ej.

 

Netflix er en amerikansk streaming tjeneste, som blev tilgængelig I Danmark i oktober 2012. Netflix er hurtigt blevet én af danskernes foretrukne streaming tjenester, og hvis du er til alle former for serier og film, bør du uden tvivl investere i et Netflix-abonnement.

Pris for standard abonnement: 99 kr/md.

 

HBO Nordic leverer amerikanske serier i topklasse, og her er du garanteret flere timers binge-underholdning i høj kvalitet. Mange af serierne er egenproduceret af HBO og vises derfor ikke andre steder. HBO er kendt for at levere ”must see” serier, så hvis du vil være med på moden, er det HBO, du bør vælge.

Pris: 99 kr/md.

 

Viaplay er også én af danskernes foretrukne streaming tjenester med serier og film. Viaplay er ligeledes den helt rigtige tjeneste for dig, der er vild med alle former for sport, og som ønsker adgang til alle de vigtige sportsbegivenheder.

Pris for Viaplay Total: 339 kr/md.

 

Dplay er en dansk streaming tjeneste, som viser programmer fra både danske og udenlandske TV-kanaler som kanal 4, kanal 5 og TLC, Animal Planet osv. Hvis du er til reality-tv og dokumentatprogrammer, er Dplay den rigtige tjeneste for dig.

Pris: 99,95 kr/md.

 

TV2 Play er ligeledes en dansk streaming tjeneste, hvor du kan streame programmer og film, der er vist på TV-kanalen TV2 og dens søskende kanaler som f.eks TV2 sport, TV2 zulu m.fl. Så hvis du er til nyheder, serier og andre programmer, der er vist på disse kanaler, er det denne tjeneste, du bør vælge.

Pris: 179 kr/md.

Benyt dig af gratis prøveperioder

Er du i tvivl om, hvilken streaming tjeneste, der er rigtig for dig? I så fald bør du benytte dig af de gratis prøveperioder, der ofte tilbydes i forbindelse med oprettelse af et abonnement. En prøveperiode er ofte en måned eller to måneder. I denne periode kan du teste, om den enkelte tjeneste er noget for dig, og om den kan tilbyde dig de rigtige programmer. Du bør dog være opmærksom på, at den gratis prøveperiode som oftest fortsætter direkte i et betalt abonnement. Sørg derfor for at sætte slutdatoen på prøveperioden ind i din kalender, så du er sikker på, at du kan få meldt fra i tide, hvis du ikke ønsker at fortsætte med det pågældende abonnement.

Del tjenester og spar penge

At streame serier og film er fedt, men det er ikke gratis. Og hvis du i forvejen har svært ved at få økonomien til at løbe rundt, bør du kigge dine streamingabonnementer efter i sømmene. Et godt tip er at dele dine streaming tjenester med andre. Måske du har en roomie, en kæreste eller et familiemedlem, der også er interesseret i at have flere tjenester til rådighed. I kan aftale at i hver abonnerer på én eller to streaming tjenester hver og deler jeres kodeord. På denne måde kan du i alt ende op med op til fire streaming tjenester til rådighed.

5 ”must see” serier

 

  • Game of Thrones (HBO Nordic)
  • Outlander (Netflix)
  • The Blacklist (Viaplay)
  • The Handmaid’s tale (HBO Nordic)
  • Breaking Bad (Netflix)

Nye tjenester opstår

I løbet af de seneste år er der opstået stor konkurrence mellem både gamle og nye streamingtjenester, og du kan ikke altid vide dig sikker på, om du kan blive ved med at se dine yndlingsserier på din tjeneste. De nye deltagere i streaming-krigen er blandt andet Disney+, Apple TV+ og HBO Max.

Problemet med de nye tjenester er, at mange programmer og serier forsvinder fra de oprindelige tjenester og samles i de nye. Du kan derfor risikere, at det en del af det indhold, du har på dit nuværende abonnement, skifter til én af de nye tjenester. Et eksempel er WarnerMedia, der fjerner den populære serie “Friends” fra Netflix og flytter over på deres nye tjeneste HBO Max.