fbpx Skip to main content

Læsetid: 7 minutter

Er du også vild med at binge serier fra streamingtjenester hele søndagen eller at sætte en hel ferie af til den serie, du ikke fik set i hverdagen? Går store dele af din månedlige indkomst til streamingtjenester? Har du oplevet, at din favoritserie skiftede til en anden tjeneste, før du havde (gen)set den – selvfølgelig til stor frustration for dig og dine omgivelser?

Netflix, HBO og mange, mange flere. Du har med garanti siddet derhjemme på sofaen og surfet rundt på mindst én af de mange streamingtjenester. Der ligger nemlig uendeligt mange timers underholdning på disse tjenester, der på rekordtid har udkonkurreret flow tv’et. Men pas på ikke at blive lokket i alle streamingfælderne, det kan hurtigt koste! Læs med i artiklen her, hvor vi guider vi dig til de rigtige tjenester, uanset om du er til action, romantik eller tegnefilm, og du får nogle gode tips og tricks til, hvordan du kan spare lidt ekstra penge på dine abonnementer.

Nogle hurtige om streaming

Streaming er efterhånden kendt af alle, og det er nu ligeså almindeligt, som det var at åbne avisen og tjekke, hvilke udsendelser aftenen bød på. Selvom det ikke er et gammelt fænomen, har det overtaget den måde, som vi forbruger på. For streaming giver mulighed for selv at bestemme lige præcis, hvad du vil se. Hvad du er i humør til.

Streaming er en strøm af data, der leveres til dig i det øjeblik, du streamer det. Alt, hvad du behøver for at streame tusindvis af serier og film, er et abonnement til en tjeneste, en telefon, tablet eller et TV og så selvfølgelig en internetforbindelse. Når du har det, er der masser af timers underholdning.

Sådan vælger du den rigtige streamingtjeneste

Når du skal vælge, hvilken streamingtjeneste du vil abonnere på, bør du først og fremmest forholde dig til, hvad dine behov er. Du kan stille dig selv spørgsmål som, hvor meget du skal bruge den, hvad du gerne vil se, hvornår du vil se det, og hvordan du vil se det. Hvis du for eksempel ser flest serier, er nogle tjenester bedre end andre, og har du børn, så er det en fordel, hvis der er også er en børnesektion. Det kan også være, du vil se sport, og så er det en anden tjeneste, du skal vælge.

Her får du en række fordele og ulemper ved 6 forskellige streamingtjenester, der tilsammen dækker en del af det indhold, der er tilgængeligt i Danmark. og du kan finde endnu flere på siden Techtime, der har lavet en stor og grundig test af de bedste streamingtjenester i 2021.

Læs også artiklen: Sådan fik Anders råd til et splinternyt TV

Streamingtjenester
NETFLIX

NETFLIX er en amerikansk streamingtjeneste, som blev tilgængelig i Danmark allerede i oktober 2012. Det var en af de første større tjenester på markedet, og derfor blev det hurtigt én af danskernes foretrukne, og det er den endnu med godt 400.000 medlemmer. Streamingtjenesten dækker bredt med masser af film, serier og dokumentarer samt børnevenligt indhold. Derudover laver de nu deres egne roste produktioner.

Du skal abonnere på tjenesten, hvis du vil have et bredt udvalg af underholdning.

  • 99 kr. pr. mdr.
VIAPLAY

Hvis du er til masser af livesport, er det VIAPLAY-tjenesten, du skal investere i, men det ér en investering, for den koster. Det er en dansk streamingtjeneste, der har indhold fra TV3’s programmer. Du får derfor adgang til en masse, du med garanti kender i forvejen, og som du måske elsker – eller som du elsker at hade. Det kan være programmer som Forsidefruer, Med kniven for struben og Paradise Hotel. Derudover får du et begrænset indhold af populære serier og film, og du kan leje aktuelle biograffilm, men det kan du også uden at være abonnent.

Den primære grund til at abonnere på tjenesten er foruden de “forbudte” programmer sport. Du får adgang til livesport, som du også kan se forskudt med op til 3 dage. De sender fodbold fra Champions League, Super Ligaen og Premier League, golf, Formel 1, amerikansk fodbold og meget andet.

Du skal abonnere på tjenesten, hvis du kan lide uforpligtende underholdning og sport.

  • Film og serier: 99 kr. pr. mdr.
  • Sport: 309 kr. pr. mdr.
  • Total: 339 kr. pr. mdr.
DPLAY

DPLAY er sagen, hvis du kan lide underholdning og sport. Du får en masse dansk- og amerikanskproduceret indhold, deriblandt nogle klassikere, du med garanti kender. Det er udødelige programmer som De unge Mødre og Politijagten, hvor der er mange, mange timers underholdning. Hvis du vurderer at nogle af alternativerne koster for meget, er tjenesten en god mulighed for at se sport. Du kan blandt andet se fodbold fra Super Ligaen og landskampe.

Du skal abonnere på tjenesten, hvis du vil have uforpligtende underholdning og sport.

  • Underholdning: 99 kr. pr. mdr.
  • Underholdning og sport: 179 kr. pr. mdr.
HBO NORDIC

Hvis du er til kvalitetsserier, skal du have HBO. Deres udvalg er ikke så stort, men til gengæld får du adgang til nogle af de største, bedste og mest roste serier, og de har ovenikøbet også en børnesektion. Med voksenafdelingen får du også adgang til gamle klassikkere som Sopranos, Twin Peaks og mange flere. Du kan se Mad Men og must see-serier som Game of Thrones og True Detective. De sidste to er nogle af HBO’s egne produktioner, hvilket de bruger en hel del ressourcer på at lave – med stort held.

Du skal abonnere på tjenesten, hvis du er mere til kvalitet end kvantitet.

  • 99 kr. pr. mdr.
TV2 PLAY

TV2 er som bekendt et public service-medie, og du kender med garanti indholdet godt i forvejen. Og det er det, du får. Alt det du kender godt i forvejen. En masse danskproduceret indhold , underholdning og sport. Du får også adgang til dokumentarer og serier som Badehotellet, Rita og Klovn og selvfølgelig de daglige orienteringsprogrammer. Det er billigt, og du kan selv vælge, du vil have med eller uden reklamer. Dog er reklameblokke en del af oplevelsen, når du ser programmer live.

Du skal abonnere på tjenesten, hvis du er til det, du kender fra TV2.

  • Basis med reklamer: 49 kr. pr. mdr. 
  • Basis u. reklamer: 79 kr. pr. mdr. 
  • Favorit m. reklamer: 109 kr. pr. mdr. 
  • Favorit + Sport m. reklamer: 149 kr. pr. mdr. 
  • Favorit + Sport u. reklamer: 179 kr. pr. mdr. 

Spar penge:

Brug de gratis prøveperioder

Er du i tvivl om, hvilken streaming tjeneste eller streamingtjenester, der er rigtig for dig? Under alle omstændigheder bør du gøre brug af de gratis prøveperioder, der ofte er med i oprettelsen af et abonnement. En prøveperiode er ofte 14 dage, en måned eller to måneder. Her får du adgang til at teste, om den enkelte tjeneste er noget, og om den kan give dig de rigtige programmer. Du bør dog være opmærksom på, at den gratis prøveperiode som oftest fortsætter direkte i et betalt abonnement. Sørg derfor for at sætte slutdatoen på prøveperioden ind i din kalender, så du er sikker på, at du kan få meldt fra i tide, hvis du ikke ønsker at fortsætte med det pågældende abonnement. Der er streamingtjenester nok til lang tid med gratis underholdning. Men så du finde dig i, at du måske ikke når at se det færdigt, du er i gang med.

Del tjenester med en ven

At streame serier og film er fedt, men det er ikke gratis. Og hvis du i forvejen har svært ved at få økonomien til at løbe rundt, bør du kigge dine streamingabonnementer efter i sømmene. Et godt tip er at dele dine streamingtjenester med andre. Måske du har en roomie, en kæreste eller et familiemedlem, der også er interesseret i at have flere tjenester til rådighed. På den måde kan I aftale, at I hver abonnerer på én eller to streaming tjenester og deler jeres kodeord. På den måde kan du i alt ende op med op til fire streamingtjenester til rådighed.

Læs også: Fiskeri trender: Sådan bliver du fiske-klar

Nogle andre streamingtjenester
  • C More
  • YouSee
  • DR TV
  • Dansk Filmskat
  • SF Kids Play
  • Amazon Prime video
  • Hayu
  • Min Bio
  • Eurosport Player
  • Disney Plus
  • Apple TV+

Følg streamingkrigen

De seneste år er der opstået stor konkurrence mellem gamle, etablerede og andre streamingtjenester, der kommer på markedet. Du kan derfor ikke altid vide dig sikker på, om du kan blive ved med at se dine favoritserier på den tjeneste, du har adgang til. Nogle af dem, der er kommet til er for eksempel DISNEY+,  APPLE TV+ og HBO MAX.

Problemet med de tjenesterne er, at mange programmer og serier forsvinder fra de oprindelige tjenester og samles på andre. Du kan derfor risikere, at det en del af det indhold, du har på dit nuværende abonnement, skifter til en anden. For eksempel er den populære sitcom Friends skiftet fra NETFLIX til HBO MAX.

Martin Nielsen

Author Martin Nielsen

More posts by Martin Nielsen