Skip to main content

Læsetid: 8 minutter

Er du studerende i Odense? Hvis du er blevet optaget på drømmeuddannelsen i Odense, kan du se frem til et væld af rigtig gode oplevelser som studerende. Byen er nemlig god for studerende. Du får gode rammer for masser af fede oplevelser og spændende tilbud, og du kan finde en bolig til meget overkommelige SU-priser.

Læs med her, hvor vi stiller skarpt på, hvordan du får mest muligt ud af din tid som studerende i Odense, og hvordan du samtidig får SU-budgettet til at hænge sammen. Du får bl.a. bud på cafeer, seværdigheder og shopping-steder. Læs også: Studerende på SU: Aalborg, Studerende på SU: Aarhus eller Studerende på SU: København.

Nogle hurtige om Odense – fra Visit Odense

Som studerende i Odense kan du glæde dig til at lære hele verden at kende. For hele 164 nationaliteter har nemlig valgt at bosætte sig i Odense. Og hvis du bliver så glad for byen, at du vælger at blive boende efter endt studie, kan du se frem mod hele 250 legepladser. Det svarer til, at der for hver 804 beboer er mindst én legeplads. Så det er bare med at finde en sød odenseaner at slå sig ned med.

Du kommer ikke til at føle dig udenfor, når du skal studere i Odense. Cirka hver 12 indbygger i byen er studerende på universitetet. Måske er det derfor, Odense prioriterer grøn trafik så højt. Der er nemlig hele 560 km cykelsti, 123 cykelbroer og 65 stitunneller, du kan boltre dig på. På den måde sparer du penge, og du får frisk luft og masser af motion.

Letbanen er også åbnet i Odense. Der er i alt 26 stationer, som går fra Tarup til Hjallese. Letbanen kører fra kl. 5 om morgen til midnat alle dage. Så hvis cyklen er punkteret, bliver det endnu lettere at komme rundt i Odense.

Læs endnu mere om Odense på: Visit Odense 

Uddannelsesinstitutioner i Odense

Uanset om du er til bøger eller bedre med dine hænder, har du med garanti fundet et studie, der passer rigtig godt til dig. Odense har nemlig rigtig mange muligheder, når det kommer til spændende uddannelser. De to største uddannelsesinstitutioner er University College Lillebælt (UCL) og Syddansk Universitet (SDU). De har tilsammen mange forskellige professionsbachelorer, bachelorer og kandidatuddannelser.

Husk at søge om SU

Du skal huske at søge om SU, når du er kommet ind på dit studie, så du har en fast indkomst, mens du studerer. Måske kan du også finde et studiejob, men husk at studietiden ikke kommer igen, så brug nu ikke alt for lang tid på et dårligt lønnet studiejob. Du har 70 SU-klip, som svarer til i alt 6 studieår.

Du kan søge om SU her.

Hvis du har brug for lidt ekstra til at få hverdagen til at hænge sammen økonomisk, eller hvis du bare gerne vil hellige dig dit studie, kan du overveje at søge om et SU-lån. Det kan du nemlig få i al den tid, hvor du studerer. Du kan låne op til 3.371 kr. (2023) Det er maksbeløbet, så du kan også låne mindre. Lån det, du har brug for, og husk at lave et budget.

Læs mere om SU og SU-lån i vores artikel: Bør du tage et SU-lån?

Find et sted at bo

Når du er studerende i Odense, sparer du penge, når du skal finde et sted at bo. Huslejen er nemlig markant billigere end i studiebyer som Aarhus og København, og du behøver meget sjældent at bruge ligeså lang tid på at lede efter et godt sted.  Det er noget, der kan mærkes i dit budget, hvor dine udgifter til husleje ofte er den største og vigtigste post.

Læs også: Studerende: Få styr på din økonomi.

Der er flere muligheder, når du skal finde et sted at bo som studerende i Odense. Det kan for eksempel være et kollegieværelse eller en studiebolig. Her er priserne som regel fordelagtige, fordi disse boligtyper er beregnet til studerende. De er indrettet sådan, at du enten har en lille lejlighed med alt det, du skal bruge eller har et værelse og skal dele køkken med andre studerende. Hvis du har mod på at finde et sted, hvor du bor sammen med andre, kan det være en rigtig god og ikke mindst social løsning.

Du har også mulighed for at finde en lejlighed, du kan dele med en god ven eller veninde. Mange har også råd til selv at leje en lille lejlighed alene, specielt hvis man vil gå lidt på kompromis med beliggenheden. Du kan lede efter en lejlighed omkring universitetet, der ligger udenfor Odense. Her er priserne billigere, og du bor stadigvæk tæt på byen.

En tredje og sidste mulighed er selvfølgelig et forældrekøb, men det kræver, at du kan få dine forældre med på den idé, og det kan alle selvfølgelig langtfra.

Læs mere i artiklen: Bliv klar til studiestart: Studiebolig

Information om at finde en bolig fra SDU
  • Følg Studiebyen Odense på Facebook
  • Læs om Odense Kommunes ‘tag over hovedet’-garanti
  • Odenses syv største boligselskaber har en fælleside for studerende
  • Find en ungdomsbolig eller et kollegieværelse på Ungdomsbolig.dk
  • Se også Campus Kollegiet i Odense med 250 studelejligheder
  • HUSK at søge om boligstøtte

Seværdigheder for studerende i Odense

Odense har masser at byde på, når det kommer til seværdigheder og historiske attraktioner. Og du behøver ikke have spenderbukserne på for at opleve Odense. Der er mange spændende steder, der tilbyder enten studierabat eller gratis entré.

 

H.C. Andersen-rute

Odense er primært kendt for at være hjemby for H.C. Andersen. H.C. Andersen, som var Danmarks mest kendte forfatter, blev født og levede det meste af sit liv i Odense. I dag kan du følge i H.C. Andersens fodspor – ganske kvit og frit. Der er bogstavelig talt fodspor på gaden, som dirigerer dig gennem vigtige steder i hans liv.

 

Sejltur med Odense Aafart

Hvis du er studerende i Odense, er det med at finde på billige oplevelser, der ikke går på kompromis med hyggen og kvaliteten. Odense Å løber gennem byens midte, og du kan sejle med Odense Aafart fra Munkemose til Fruens Bøge under trækronerne. Du kan også hoppe af midtvejs og besøge Odense Zoo. Turen koster kun 95 kr.

 

Havnebadet

Hvis du er på udkig efter en anden SU-venlig oplevelse i Odense, kan du ganske gratis besøge havnebadet. Havnebadet i Odense kan besøges hele året rundt, og du kan hoppe i det kolde vand, den varme sauna eller blot nyde en gåtur i det fine område.

Spisesteder Odense

Spisesteder for studerende i Odense

Du kan også få din smagssans stimuleret i Odense. Uanset om du er til klassisk dansk mad eller gourmet, kan du finde appetitvækkende oplevelser i Odense. Når du er studerende, kan det dog være svært at finde plads i budgettet til det eksklusive storbyliv med besøg på gourmet-restauranter, men der er heldigvis mange andre budgetvenlige muligheder.

 

Storms Pakhus (Odense Street Food)

Tæt på kajen og promenaden i Odense finder du Storms Pakhus. Pakhuset emmer af urban livsstil og iværksætteri. Det består af en masse forskellige madboder, barer og små kreative værksteder. Så hvis du er interesseret i lækker, SU-venlig street food-mad og kreative miljøer, bør du klart slå et smut forbi.

 

Marcello’s

Marcello’s er en cool og afslappet café helt inde i hjertet af Odense. På menukortet finder du de klassiske burgere, sandwiches og brunchmenuer, der skriger storbyliv. Det særlige ved denne café er, at de tilbyder 25 % studierabat, hvilket gør den ekstra SU-venlig.

 

Bone’s

Bone’s er en ægte klassiker og jo egentlig ikke en restaurant, der er forbeholdt Odense. Men der er alligevel et godt tip at hente for dig, der er studerende. Hvis du kommer og spiser mellem 16.30-19.00 kan du nemlig spare 15% på din regning, og det er en besparelse, der er værd at tage med. Der er 2 for 1 om mandagen og torsdagen, hvis en af jer kan vise studiekort.

Odense by

Barer og værtshuse for studerende i Odense

Når du er studerende, er fadøl og torsdagsbyture ofte en fast del af dit storbyliv. Men med en indkomst på under 6000 kr., er det nødvendigt at kigge efter de billige barer og værtshuse, som er særligt studievenlige.

 

Boogie Dance Café

Er du til hygge, drinks og dans til den lyse morgen, bør du besøge Boogie Dance Café. Det er en velbesøgt dansebar i midten af byen, og der er happy hour fra 23-01, hvor du kan få billige øl og billige drinks.

 

Café Chino

På café Chino kan du sagtens have det sjovt som studerende uden at tømme kontoen fuldstændig. Fra kl. 22 kan du altid få en mellem fadøl til en lille fadøls pris, og derudover kan du få lækre drinks til blot 50 kr.

 

Bodegaen

Hvis du elsker at drikke en øl og spille et slag Meyer med vennerne, er Bodegaen det oplagte sted. Her kan du få 5 Heineken for 100 kr. og få en billig fredagsbuzz på.

Studerende Odense

Shopping for studerende i Odense

Du kan finde så godt som alting i Odense. Men når SU-budgettet skal hænge sammen, kan det betale sig at lede efter genbrugsguld. Derfor får du her nogle bud på Odenses bedste genbrugsbutikker.

 

Alletiders Lopper

Konceptet her er helt enkelt. Man kan leje en stand, hvorfra man kan sælge noget af alt det, man ikke længere bruger, men som er for godt til skraldespanden. Her kan du med garanti få fat i noget pænt til kollegieværelset, uden det behøver koste dig en formue. Og når du er træt af det, kan du forsøge at sælge det igen.

 

Hekkes Genbrug

Her skal du gå ind, hvis du vil finde alt det, man finder i mere klassiske genbrugsforretninger. Han skulle efter sigende være særlig god til lamper. Så hvis du mangler sådan en, er det derhen, du skal gå.

 

Susanne Varming Antik

Her finder du igen en mere klassisk antikvitetsforhandler med øje for det alt det skæve, smarte og tidløse. Måske kan du være heldig at finde genbrugsguld, der passer til lige netop din stil.

 

Veras Market

Hvis du er ude efter at opgradere garderoben, kan du med fordel besøge Veras Market, der er i Storms Pakhus to gange om måneden. Det er en bæredygtig startup, hvor du kan købe, sælge og ligefrem bytte tøj til overskuelige priser. Det fungerer sådan, at du veksler tøj til point fra et fast system, og herefter kan du købe brugt tøj fra Veras salgsplatforme for pointene. På den måde kører du aldrig træt i dit tøj.

Lån penge til studielivet i Odense

Hvis du på et tidspunkt mangler penge til et stort udlæg, kan du overveje et lån. Det kan være, din computer brænder sammen, eller studiebøgerne kostede mere, end du troede. Her er KreditNU en god mulighed. Vi fokuserer på at have ansvarlige interne retningslinjer for udlån og låner derfor ikke ud til nogen, der ikke har et højt nok rådighedsbeløb til, at de kan betale pengene tilbage. Af samme grund låner vi ikke ud til nogen, der er under 23, eller som står i RKI. Du kan låne fra 4.000 til 25.000 kroner med en fast løbetid på 24 måneder, men du kan naturligvis betale det alt sammen tilbage, når du vil – uden ekstra omkostninger.

ANSØG HER
Kristina Geertsen

Author Kristina Geertsen

Kristina er Content Manager hos Blue Finance Denmark. Hun skriver til daglig tekster om alverdens emner inden for marketing, økonomi, forbrug og lån.

More posts by Kristina Geertsen

Leave a Reply