fbpx

Læsetid: 8 minutter

Har du været på eventyr i H.C. Andersens hjemby? Har du rocket med til de søde toner i Tusindeaarsskoven? Og har du nydt den flotte sejltur med Odense Aafart til Odense Zoo?

Hvis du er blevet optaget på drømmeuddannelsen i Odense, har du bestemt mange gode oplevelser til gode. Odense er en hyggelig og overskuelig storby, og hvis du aldrig har besøgt den smukke og spændende by midt på Fyn, må det være på tide. Odense er også en fremragende studieby, der med garanti vil danne rammen om et sjovt, begivenhedsrigt og spændende storbyliv på SU.

Odense

Odense er Danmarks tredjestørste by med cirka 180.000 indbyggere. Den smukke by, der er skønt placeret i centrum af Danmark, har en masse at byde på. Odense rummer både kulturelle, naturrige og appetitvækkende steder, som du klart bør udforske. Odense er derudover Danmarks grønneste storby, hvilket man hurtigt fornemmer, når man begiver sig rundt mellem byens mange grønne oaser. Hvis du er på udkig efter det perfekte miks mellem historiske oplevelser og moderne storbyliv, er Odense den perfekte studieby for dig. Læs meget mere på www.visitodense.dk.

Studieliv i Odense

Der er mange spændende muligheder for et fedt studieliv i Odense. De største uddannelsesinstitutioner i Odense er University College Lillebælt (UCL) og Syddansk Universitet (SDU). Disse institutioner udbyder tilsammen mange forskellige professionsbachelor- bachelor og kandidatuddannelser, som klæder dig solidt på til et godt og spændende arbejdsliv. At være studerende i Odense er både sjovt, spændende og økonomisk udfordrende. Heldigvis har byen masser af studievenlige oplevelser, du kan udforske, når pengepungen synes tom.

Seværdigheder i Odense

Odense har masser at byde på, når det kommer til seværdigheder og historiske attraktioner. Og du behøver ikke have spendérbuksen på, for at opleve Odense. Der er mange spændende, der tilbyder enten studierabat eller gratis entre.

 

H.C. Andersen rute

Odense er primært kendt for at være hjemby for H.C. Andersen. H.C. Andersen, som var Danmarks mest kendte forfatter, blev født og levede det meste af sit liv i Odense. Idag kan du følge i H.C. Andersens fodspor – ganske kvit og frit. Der er bogstavelig talt fodspor på gaden, som dirigerer dig gennem vigtige steder i hans liv.

 

Sejltur med Odense Aafart

Hvis du er studerende i Odense, er det med at finde på billige oplevelser, der ikke går på kompromis med hyggen og kvalitet. Odense å løber gennem byens midte, og du kan sejle med Odense Aafart fra Munkemose til Fruens bøge under trækronerne. Du kan også hoppe af midtvejs og besøge Odense Zoo. Turen koster kun 95 kr.

 

Havnebadet

Hvis du er på udkig efter en anden SU-venlig oplevelse i Odense, kan du ganske gratis besøge havnebadet. Havnebadet i Odense kan besøges hele året rundt, og du kan hoppe i det kolde vand, den varme sauna eller blot nyde en gåtur i det fine område.

Spisesteder

Spisesteder i Odense

Du kan også få din smagssans stimulerert i Odense. Uanset om du er til klassisk dansk mad eller gourmet, er Odense en appetitvækkende oplevelse. Når du er studerende, kan det dog være svært at finde plads i budgettet til det eksklusive storbyliv med besøg på gourmet-restauranter, men der er heldigvis mange andre budgetvenlige muligheder.

 

Storms Pakhus (Odense Street Food)

Tæt på kajen og promenaden i Odense, finder du Storms Pakhus. Pakhuset emmer af urban livsstil og iværksætteri. Pakhuset består af 16 forskellige madboder, barer og små kreative værksteder. Så hvis du er interesseret i lækker, SU-venlig Street Food og kreative miljøer, bør du klart slå et smut forbi.

 

Marcello’s

Marcello’s er en cool og afslappet café helt inde i hjertet af Odense. På menukortet finder du de klassiske burgere, sandwiches og brunchmenuer, der skriger storbyliv. Det særlige ved denne café er, at de tilbyder 25 % studierabat, hvilket gør den ekstra SU-venlig.

 

Bone’s

Bone’s er en ægte klassiker og jo egentlig ikke en restaurant, der er forbeholdt Odense. Men der er alligevel et godt tip at hente for dig, der er studerende. Hvis du kommer og spiser mellem 16.30-19.00 kan du nemlig spare 15% på din regning, og det er en besparelse, der er værd at tage med.

Letbane i Odense

Hvis du skal studere i Odense, kan du se frem til at køre i Letbane. Byggeriet har været undervejs i et par år og forventes åbnet i 2021. Letbanen kører gennem forskellige nøglepunkter i byen, og helt ud til uddannelsesinstitutionerne, der ligger lidt udenfor centrum af byen. Letbanen vil derfor gøre dit studieliv nemmere.

Fun facts om Odense
  • Cirka hver 12. indbygger i Odense er studerende på universitetet
  • 164 nationaliteter er repræsenteret i Odense
  • Odense har 560 km. Cykelsti

Barer og værtshuse i Odense

Når du er studerende, er fadøl og torsdagsbyture ofte en fast del af dit storbyliv. Men med en indkomst på under 6000 kr., må du nødvendigvis kigge dig om efter de billige barer og værtshuse, som er særlige studievenlige.

 

Boogie dance café

Er du til hygge, drinks og dans til den lyse morgen, bør du besøge Boogie dance café. Det er en velbesøgt dansebar i midten af byen, og der er happy hour fra 23-01, hvor du får billige øl og billige drinks.

 

Café Chino

På café Chino kan du sagtens have det sjovt som studerende uden at tømme kontoen fuldstændig. Fra kl. 22 kan du altid få en mellem fadøl til en lille fadøls pris, og derudover kan du få lækre drinks til blot 50 kr.

 

Bodegaen

Hvis du elsker at drikke en øl og spille et slag Meyer med vennerne, er Bodegaen det oplagte sted. Her kan du få 5 Heineken for 100 kr., og du kan derfor få en billig fredagsbuzz på.

Studieliv på SDU

SDU er en forkortelse for Syddansk Universitet. Universitet har 6 campusser fordelt i landet, men campuset i Odense er det største. På SDU har du mulighed for at tage alverdens spændende uddannelser, og der er ligeledes et rigt studieliv, der både byder på sociale og faglige muligheder for dig.