fbpx Skip to main content

Læsetid: 6 minutter

Påskeferien står for døren, og snart er det er tid til at koble af og nyde nogle fridage med familien, kæresten eller vennerne. Måske du overvejer at stikke af fra de klassiske påskefrokoster og komme langt væk fra hverdagens gøremål. I så fald har vi nogle bud på, hvad din påskeferie kan byde på. For ligegyldigt om du har ferie i tre dage eller måske en uge, om du vil være i Danmark eller udlandet, er det muligt at finde nogle skønne og spændende feriedestinationer i påsken.

Påskedagene giver en fri forlænget weekend, men mange har også fri i dagene op til helligdagene. Det kan derfor sagtens betale sig at tage af sted på en påske-smuttur og få tanket godt op på energiniveauet.
Vi har gjort dig en tjeneste og samlet en liste over 6 skønne påske-destinationer, som passer til ethvert budget og behov.

6 bud på din påskeferie

Verden er fuld af spændende rejsedestinationer, og det er i sidste ende kun fantasien (og pengepungen), der sætter grænser for din påskeferie. For at give dig lidt inspiration har vi herunder samlet 6 spændende rejsedestinationer – alt efter om det skal være en kort tur, en varm tur eller en billig tur.

Egypten

Den korte

En ferie behøver ikke altid være 30 dages coast to coast i USA eller en længere trekkingtur i det nordlige Norge. Der er masser af spændende muligheder for det korte afbræk. Måske har du kun fri i helligdagene, eller også ønsker du blot at være afsted i et par dage. Uanset hvad din situation end må være, er det muligt at finde nogle gode bud på den lidt kortere påskeferie.

Weekendtur til Barcelona

Barcelona har masser at byde på – ikke mindst i påsken. Den catalonske hovedstad kalder påsken for ”den hellige uge”, og højtiden fejres med optog og forskellige festlige begivenheder. Barcelona er den perfekte destination for dig, der vil kombinere storbyferien med strand og sol. Så hvad end du er til autentiske, spanske madoplevelser, Gaudis arkitektoniske perler eller et glas sangria på stranden er Barcelona en oplagt destination i påsken. I april ligger temperaturen i Barcelona mellem 15 og 25 grader, så du kan sagtens pakke både t-shirt og solbriller med i kufferten og tage forskud på foråret. Find gode tilbud på en pakkerejse til Barcelona her.

Badehotel i Danmark

Et andet bud på den korte påskeferie er et weekendophold på et af Danmarks skønne badehoteller. Her får du rig mulighed for at koble af og komme helt ned i gear. Du kan nyde dagene uden forstyrrelser med en god bog, en tur i bølgen blå eller blot lange gåture og god mad. Der findes et hav af forskellige badehoteller i Danmark, så uanset om du er til gammel, dansk romantik eller et lækkert spaophold, er der med garanti et badehotel for dig. Udforsk nogle af de forskellige muligheder her.

Den varme

Er du træt af de uendelige regnvejrsdage i Danmark, og ønsker du at tage forskud på sommeren? Foråret i Danmark har det nemlig med at være en forlængelse af vinteren. Og savner du bare noget varme og sol på din hud? Så giver vi dig her to bud på påskeferier, der tilfredsstiller dit solhungrende sind, og sikrer dig et afbræk fra hverdagens stress og jag.

Familieferie på Gran Canaria

De Kanariske øer er et populære rejsemål i påsken, da du nemt kan opnå sommertemperaturer uden at skulle rejse til den anden side af jorden. Gran Canaria er, med en gennemsnitstemperatur på op til 25 grader i april, den ideelle destination for dig, der vil have en påske fyldt med sol, sand og vand. Der findes mange skønne hoteller på øen, der opfylder alle krav til den perfekte og afslappende påskeferie med familien. Udforsk skønne rejser til Gran Canaria her.

Varme og afrikansk kultur i Egypten

Et andet bud på en sikker sol-destination i påsken er Egypten. Her ligger gennemsnitstemperaturen i april på omkring 25-30 grader, og du får palmetræer, turkisblåt vand, og farverige markeder for alle pengene. Men rejser du til Egypten bliver du ikke kun belønnet med sol og strand. Den afrikanske destination byder på utallige kulturelle seværdigheder, der tager dig langt væk fra Europa. Tag eksempelvis en dagstur til Giza og oplev de storslåede pyramider, eller oplev Sinaiørkenen fra en kamelryg. Du vil med garanti blive overvældet af den spændende og meget anderledes kultur.

To af de mest populære rejsemål i Egypten er Hurghada og Sharm el Sheikh, og begge destinationer bugner af all-inclusive hoteller – mange med dertilhørende private strande. Udforsk de populære destinationer her.

Den billige

Selv hvis dit budget til påskeferien ligger på under 2000 kr., er det faktisk stadig muligt at komme lidt væk og få nogle spændende oplevelser sammen. Destinationerne vil naturligvis være mindre eksotiske men muligheden for afslapning og hyggeligt samvær mindst lige så gode.

Sommerhus i Danmark

En knitrende pejs, gåture ved vandet og en god bog på sofaen – sådan lyder opskriften på en hyggelig påskeferie med venner, familie eller kæreste.
Sommerhus i Danmark er altid et hit. Her er kvalitetstid på dagsordenen og muligheden for at komme helt ned i gear har aldrig været tættere på. Vælg den helt billige løsning og lån et sommerhus af en bekendt, eller lej et sommerhus nær vandet sammen med familien eller vennerne.

Smuttur til Prag

Du kan sagtens komme ud over de danske grænser for under 2000 kr., og Prag er et godt eksempel på én af de europæiske storbyer du kan nå for et mindre budget. Den østeuropæiske storby emmer af charme og er du interesseret i historiske seværdigheder og billige øl, er Prag den ideelle påskedestination for dig. Karlsbroen og det astronomiske ur er blandt de helt populære turistattraktioner, som du ikke må snyde dig selv for.

Der er ofte gode tilbud at hente på flybilletter til Prag, som du selv kan kombinere med hyggelige airbnb-lejligheder. Men du kan også vælge den nemme løsning og købe en pakkerejse med fly og hotel. Mulighederne er mange.

Ferie i påsken

Gode råd til ferien

Husk at forberede dig godt til ferien og undersøg din rejsedestination inden afrejse. Der er forskellige regler for forskellige lande, og det kan være en god ide, at sikre dig mod økonomiske problemer og uforudsete udfordringer hjemmefra.

Der er ganske enkelt ikke noget mere kedeligt end dyre overraskelser i udlandet, som du kunne have undgået med lidt forberedelse hjemmefra. For eksempel kan det være ret dyrt at hæve kontanter i udlandet, og du bør derfor sørge for at have det gjort hjemmefra. På den måde undgår du en tom konto, når du vender snuden hjem. Og har du nu også helt styr på det med dataforbruget i og udenfor EU?

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du har forberedt dig grundigt nok til din næste ferietur, så har vi naturligvis skrevet et spændende blogindlæg med nyttige råd og gode tips lige her.

5 lydbøger til ferien
  • Hvor flodkrebsene synger
  • Sygeplejersken
  • Skyggedanseren
  • Nicklas Bendtner – begge sider
  • Ligblomsten
Martin Nielsen

Author Martin Nielsen

More posts by Martin Nielsen