fbpx Skip to main content

Læsetid: 8 minutter

Sommeren er snart over os, og det er tid til at planlægge sommerferien. Men hvor skal man tage hen? Skal man leje et sommerhus i Danmark eller tage en smuttur til udlandet? Skal man tage på campingferie eller cykelferie? Mulighederne er mange, og det er ikke altid lige nemt at beslutte sig. I dette blogindlæg kommer KreditNU med inspiration til sommerferie destinationer, hvis du endnu ikke har besluttet, hvor din sommerferie går hen i år.

Sommerferie i Danmark

Sommerferie i Danmark

Ønsker du og familien, vennerne eller kæresten at holde sommerferie i Danmark, så er der et hav af muligheder, når det kommer til hvor I kan tage hen samt hvad I kan opleve. Der findes nemlig mange skønne steder i Danmark, hvor I kan holde en dejlig sommerferie.

At holde sin sommerferie i Danmark er selvfølgelig ikke det samme som at komme til udlandet og holde sommerferie. Men Danmark kan også noget, og med situationen rundt omkring i verden taget i betragtning er Danmark nok ikke det værste sted at holde sommerferie i år.

Læs også: Sommerferie i Danmark: 3 ferier til 3 budgetter.

Populære feriebyer i Danmark

Bornholm: Bornholm er en populær ferieø, så hvis I ønsker at holde sommerferie i Danmark, er solskinsøen altså en oplagt feriedestination! Bornholm har en masse flot og enestående natur, som I kan udforske, når I er der. Derudover er der mange attraktioner, både inden- og udendørs, som I også kan udforske. Øen byder på en masse naturoplevelser samt en masse god mad, som altså ikke findes andre steder i landet. Derudover kan I tage på ture, hvor I besøger hyggelige gårdbutikker, boder samt butikker rundt omkring på øen.

Skagen: Lej et sommerhus i Skagens midtby og få en skøn sommerferie! Skagen ligger i Vendsyssel og er Danmarks nordligste by. Skagens midtby byder på en charmerende havn, et aktivt byliv samt en skøn badestrand. Sommerhusudlejning i Skagen er meget populært grundet de mange seværdigheder, den helt specielle stemning samt den utrolig flotte natur.

Søndervig: Søndervig ligger ved Vesterhavet og er omgivet af hav og fjord, med fantastiske strande samt oplevelser og aktiviteter for alle, både børn og voksne. Byen har, udover stranden og havet, nogle årlige arrangementer som f.eks. sandskulptur festival, cykelture, segway, strandrigning og meget andet.

Blokhus: Et populært ferieområde i Nordjylland er blokhus. Blokhus har nogle af Nordeuropas bedste badestrande og er samtidig placeret tæt på bl.a. Fårup Sommerland og Skulpturparken Blokhus. Andre populære seværdigheder placeret tæt på Blokhus er Museum For Papirkunst, Skulpturparken Blokhus, Haven I Hune og Blokhus Salt.

Blåvand: Blåvand er en turistby i Sydvestjylland. Byen, Blåvand, ligger ved Blåvands Huk, som er Jyllands vestligste punkt. Turistbyen er et yderst populært feriemål hver evigt eneste år, og der er både skøn natur, hav, by samt fantastiske oplevelser i nærheden. Nogle af de mest populære seværdigheder i Blåvand er Tirpitz, Blaavand Beach, Blåvandshuk Fyr og Skallingen.

Sommerferie i udlandet

Sommerferie i udlandet

Hvis I ikke ønsker at holde sommerferie i Danmark, kan I vælge at tage til udlandet og holde ferie. Her kan I rigtig slappe af, nyde tilstedeværelsen samt komme væk fra hverdagens vante rammer. Der er også mange muligheder når det kommer til rejsedestinationer. Vi har samlet nogle af de mest populære feriedestinationer herunder.

Læs også: 10 gode råd til en bekymringsfri ferie.

Populære feriemål i udlandet

Kroatien: Kroatien er et land i Centraleuropa. Kroatien er et smukt land, som du helt sikkert skal overveje at besøge. Ved kysten kan du boltre dig i det krystalklare Adriaterhav, og du kan snorkle, dykke, surfe, stå på vandski eller bare slappe af og nyde de skønne og rolige omgivelser. Om aftenen kan du tjekke de mange lækre restauranter ud eller nyde stemningen i de hyggeligste kystbyer. Nogle af de mest populære seværdigheder i Kroatien er Den gamle bymur, Diocletians Palads, Tkalčićeva Street og Organo Marino.

Cypern: Cypern er en ø i Middelhavet ca. 100 km syd for Tyrkiet. På Cypern kan du se frem til strande med det klareste vand, god mad, rigtig fine og gode hoteller samt et hav af seværdigheder. Cypern er derudover et af de mest solsikre rejsemål i Middelhavet, og du kan derfor forvente varme fra tidligt forår og til langt ind i efteråret. Nogle af de mest populære seværdigheder på Cypern er Kato Paphos Archaeological Park, Konnos Bay, Kourion (Curium) og Ayios Lazarus.

Rhodos: Rhodos er Grækenlands mest alsidige rejsemål, og det er faktisk nemt at forstå hvorfor. Øen er nemlig kendt for sin ualmindelige gæstfrihed, skønne strande, dejlige byliv samt de mange seværdigheder. I vil se at Rhodos er en fantastisk sammenblanding af nyt og gammelt. Rhodos er med andre ord én stor seværdighed. Nogle af de mest populære seværdigheder på Rhodos er Tsambika Beach, Monolithos Castle, Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes og Anthony Quinn Bay.

Kreta: Kreta er uden tvivl danskernes feriefavorit i Grækenland. Kreta byder på smuk natur, små bugter samt brede sandstrande. Kreta er et godt valg, uanset hvilken ferie I ønsker. Der er bl.a. kilometervis af skønne strande, herunder Samaria-kløften, som er en 16 km lang vandretur. Derudover kan I på Kreta også opleve enestående seværdigheder fra oldtiden. Nogle af de mest populære seværdigheder på Kreta er Imbros Gorge, Heraklion Archaeological Museum, Rethymnon Old Town og Old Venetian Harbor.

Mallorca: Mallorca er en ø i Spanien, som har det hele! Fantastiske strande, gode shopping muligheder, et aktivt natteliv samt hoteller for enhver smag. Der er masser at opleve på Mallorca. De 4 mest populære seværdigheder på Mallorca er Catedral de Mallorca, Serra de Tramuntana, Katmandu Park og Alcudia Old Town.

Lån til din sommerferie

Hvis du står og mangler du de sidste penge til din sommerferie, så kan du vælge at ansøge om at optage et lån hos KreditNU. Vi har en debitorrente på 0% og en fast løbetid på 24 måneder, men du kan sagtens indfri dit lån før tid. Pengene bliver automatisk overført til din konto, når din ansøgning er blevet godkendt.

Lukas Hvillum

Author Lukas Hvillum

Lukas har flere års erfaring med marketing, økonomi og den finansielle sektor. Sidder til dagligt, som Marketing ansvarlig for Blue Finance Denmark.

More posts by Lukas Hvillum