fbpx Skip to main content

Læsetid: 13 minutter

Nu er der ikke længe til vinterferie! Vinterferien er for de fleste i uge 7 eller 8, afhængigt af hvor man bor i landet. Måske har du allerede planlagt, hvad der skal ske i din vinterferie, eller måske er du på helt bar bund. Lige meget hvad kan du i hvert fald her læse vores bud på hvad du kan lave i din vinterferie – både ting du kan lave derhjemme samt ude.

Vinterferie-2022-hjemme

6 ting du kan lave derhjemme

Hvis det af den ene eller anden grund ikke er muligt at tage ud at rejse eller tage ud at opleve en masse ting, er der stadig en masse hyggelige ting, du kan lave derhjemme. Og står du i den uheldige situation, at du er i isolation derhjemme enten noget af vinterferien eller hele vinterferien – jamen så har du god grund til at læse videre. Vi har nemlig samlet en liste over eksempler på ting, du kan foretage dig derhjemme i din vinterferie – og her er der plads til at både store samt små kan være med.

Spil brætspil:

Find brætspillene frem og skab en hyggelig dag med familien! Det er nemlig ofte rigtig hyggeligt at samles omkring et brætspil hvor hele familien kan være med. Et brætspil er med til at skabe nærhed og socialitet, da man netop ikke sidder og kigger ind i en skærm. Her er I fysisk til stede og I kan mærke hinandens nærvær. Det er også mange gange rart med en pause fra de sociale medier, og så bare nyde tilstedeværelsen med et godt brætspil samt godt selskab!

Læg puslespil:

Hvis du har brug for at slappe af og bare hygge dig, så kan et puslespil være en god løsning på dette. Om du vil lægge det med nogle andre udover dig selv, er op til dig – samtidig med det også er op til dig hvilken sværhedsgrad det skal være. Du kan nemlig finde puslespil i mange sværhedsgrader. Hvis du for eksempel er i isolation, kan det være du ønsker at tiden går lidt hurtigere. Så her kan puslespil hjælpe dig lidt på vej, til at tænke på noget andet for en stund. Børn kan også være med til at lægge puslespil, og så udvikler det samtidig dit barns hjerne! At lægge puslespil træner vores tålmodighed og øger vores evne til at koncentrere sig. Derudover viser undersøgelser også, at det at lægge puslespil kan give små pauser i hverdagen, som er meget vigtigt for os mennesker, for at forebygge stress.

Giv dig i kast med hjemmebag:

Bag en masse kager eller boller! Hjemmebag er altid lækkert, og nu når du har tiden til det, hvorfor så ikke gå i køkkenet og bage lækre ting? Det kan der hurtigt gå nogle hyggelige timer med, og resultatet af det er jo virkelig lækkert! Lad eventuelt dit barn hjælpe dig. Det er nemlig en rigtig god idé at invitere dit barn med i køkkenet og eventuelt lave en bagedag. Lær dit barn at vaske hænder, finde de ting fem der skal bruges til at bage – og lad dit barn være med til at veje ingredienserne af, forme brød, pensle osv. Det er nemlig også hyggeligt for dit barn at kunne få lov til at være med og bagefter kunne servere resultatet for resten af familien, som man jo selv har været med til at bage.

Se film-maraton eller begynd på en ny serie:

Find dynerne samt snacks frem – og begynd på et film-maraton! Det kan for eksempel være Harry Potter filmene. Film-maraton er altid hyggeligt og du slapper helt af. Hvis du ikke har nogle film lige nu, du gerne vil se, så kan du også begynde på en ny god serie, som du måske har haft lyst til at begynde på i lang tid, men aldrig har haft tid til pga. den travle og stressede hverdag.

Læs en god bog:

Har du brug for en dag, som står i afslapningens tegn? Så smid dig på sofa’en pakket ind i et tæppe og med en god bog i hånden. Du kommer til at slappe samt koble helt af, hvilket er det vi ønsker allermest i vores ferier. På samme måde kan det at læse en bog være meget afstressende, hvis du er vant til en hverdag med fuld fart på. Og er du i isolation og ja, keder dig rigtig meget – jamen så kan en god bog også hjælpe dig til at tænke på noget andet for en stund.

Lær at hækle:

Hvis du mangler et projekt, så kan du begive dig ud i at lære at hækle. Det kræver godt nok, at du bruger penge på udstyret til det inden vinterferien starter, så du er klar til at lære at hækle i vinterferien. Det tager nok lidt tid at lære, hvis du ikke har hæklet før, men hav tålmodighed – øvelse gør mester! Og så kan du ovenikøbet bagefter blære dig til din familie, om at du har strikket din egen striktrøje, hue, vest eller noget helt fjerde. Cool, ikke? Det bedste af det hele er, at hvis du bliver rigtig god til det, kan du måske begynde at tjene penge på det.

Vinterferie-2022

6 ting du kan lave udenfor hjemmet

Hvis du bliver træt af at lave ting indenfor, kan du selvfølgelig også gå udenfor dit hjem og lave ting.

Gå en tur i skoven:

Det er altid dejligt afslappende at gå en tur i skoven – eller bare generelt det at gå en tur udenfor. Er du stresset eller har en travl hverdag, så udnyt ferien mens den er her. Dette kan du gøre ved bl.a. gå en masse turer i skoven, hvor du kan koble af og bare nyde naturen. Tag dine børn med og/eller kæreste med, og lav det til en hyggelig afslappende dag. Studier viser faktisk, at vores humør og hjernestruktur forbedres, når vi tilbringer tid udenfor. Vores koncentrationsevne, hukommelse samt psykiske helbred bliver formentlig også påvirket ved at bevæge os. En gåtur booster altså din hjerne. Så gå en tur og få et sundere liv!

Tag i badeland:

Hvis du er som så mange andre, en vaskeægte vandhund, som elsker sommer samt at være ude at bade – så kan en tur i den nærmeste svømmehal eller badeland være en mulighed for dig! Afsæt en dag til det og nyd det i fulde drag! Dine børn vil helt sikkert også elske det. Der findes mange badeland samt svømmehaller rundt om i verden, og der ligger sikkert også et nogenlunde tæt på, hvor du bor.

Besøg et museum:

I Danmark er der mange museer som helt bestemt er et besøg værd! Man skal som regel altid betale entré for voksne, men oftest er det gratis for børn. Der findes mange museer, som indeholder noget, f.eks. aktiviteter, som både du og børnene vil finde spændende og interessant – det behøves nødvendigvis ikke være kedeligt at tage på museum. Hvis du ikke ved hvilket museum I ønsker at besøge, så kan du måske få noget inspiration her.

Udforsk Danmark:

Du kan vælge at holde din vinterferie i Danmark, hvis du har vinterferie. Du kan tage på opdagelse i Danmark, for det har også nogle fede steder. Danmark kan også et eller andet! Du kan finde inspiration til populære steder, der er værd at se i Danmark lige her.

Tag på hotel:

Et weekendophold er en oplagt mulighed for at komme lidt væk fra hverdagen samt de vante rammer, og i stedet koble lidt af og nyde tilstedeværelsen. Der er mange hoteller at vælge imellem, så det er med at researche på forskellige hoteller. Hvis du ønsker et hotel med noget spa, så skal du vælge et hotel med spa og wellness – så får du i hvert fald slappet helt af! Tag din kæreste, ven eller en helt tredje med under armen og book jer ind på et lækkert hotel en weekend. Du kan finde inspiration til populære hoteller lige her.

Tag ud at rejse:

Det er også en mulighed at tage ud at rejse, for at nyde din ferie ekstra meget samt komme lidt væk fra hverdagen. Du skal dog huske at tjekke op på corona restriktionerne samt reglerne for ud- samt indrejse. Ligeledes skal du tjekke op på reglerne i andre lande, da det ikke er alle lande som har lige mange eller lige få restriktioner som Danmark har. Du kan finde inspiration til din næste rejse lige her.

Læs også: Inspiration til sommerferiedestinationer

Restriktioner og forbehold

Inden du planlægger din vinterferie, skal du huske at tjekke op på, om der er nogle restriktioner, som du skal tage med i overvejelserne. Det er altid en god ide at orientere sig på Udenrigsministeriets hjemmeside og tjekke op på den politiske situation i det land, du gerne vil rejse til. Derudover gør Covid-19 sig stadig gældende nogle steder i verden. Det er dog forskelligt i hvor stor en grad, der er restriktioner og hvor mange restriktioner, der er. Men hvis du planlægger at rejse til udlandet i vinterferien, skal du holde dig opdateret på restriktioner i forhold til udrejse og indrejse i Danmark og andre lande. Mange lande er stadig ekstra forsigtige ift. covid-19, så vær ekstra opmærksom og forberedt, hvis du vælger at tage ud at rejse.

Feriebudget

Hvis du står og skal ud at rejse, er der nogle ting angående feriebudget, som du skal have styr på. Når du skal lægge dit feriebudget, er det vigtigt at du regner alle udgifter med. Hvis du ikke kender til alle udgifter, men måske kun kender til 80% af dem, så lav en ”buffer”, hvor der også bliver lagt penge af til at dække de uforudsete udgifter, som der nu kan opstå.

Lav en opsparing og spar op til rejsen, hvis du har mulighed for det. Hvis du først skal ud at rejse om mange måneder, så kan du spare op til rejsen indtil da. Hvis du derimod har taget en spontan beslutning om at tage ud at rejse lige om lidt, men ikke har pengene til det på nuværende tidspunkt – ja, så kan du ikke nå at spare op til rejsen, men må i stedet ty til andre løsninger. Dette kan være lån af familien, banken eller online lån.

Skal du ud at rejse, så har vi lavet en pakkeliste i et tidligere blogindlæg, som du kan tjekke ud lige her.

Lån til den perfekte vinterferie

Mangler du den sidste skilling til din perfekte vinterferie, så kan du ansøge om et lån hos KreditNU. Debitorrenten er 0% og har en fast løbetid på 24 måneder – dog kan du godt indfri lånet før tid. Du kan sende din ansøgning hjemme fra sofaen af. Det er nemt, enkelt samt hurtigt.

Lukas Hvillum

Author Lukas Hvillum

Lukas har flere års erfaring med marketing, økonomi og den finansielle sektor. Sidder til dagligt, som Marketing ansvarlig for Blue Finance Denmark.

More posts by Lukas Hvillum