Skip to main content

Læsetid: 10 minutter

Hvis du mangler penge akut, kan et kviklån med straksudbetaling være en løsning. Det er egentlig bare en gammel betegnelse for det, der i dag er et online forbrugslån. Læs mere om hvordan du finder det bedste lån for dig med hurtig udbetaling her.

Ofte stillede spørgsmål om kviklån med straksudbetaling

Hvad er et kviklån med straksudbetaling?

Et kviklån med straksudbetaling kan i dag sidestilles med et online forbrugslån. Det er en lånetype, hvor du hurtigt og nemt kan ansøge om lånet online.

Betingelserne for disse lån er i dag reguleret af Finanstilsynet.

Kan jeg få et kviklån med udbetaling med det samme?

Ja, hos KreditNU udbetaler vi alle godkendte lån med straksoverførsel. Du har derfor ofte pengene inden for relativ kort tid, hvis du ansøger i vores åbningstid og bliver godkendt til et lån.

Er kviklån fradragsberettigede?

Ja, du kan trække de renteudgifter fra, du har i forbindelse med dine lån. Du kan gøre det ved at indskrive rentebeløbet i din forskudsopgørelse eller din årsopgørelse.

Hos KreditNU er der ingen rente og derfor heller ingen renteudgifter at indberette til Skat.

Er det farligt at tage et kviklån?

Det korte svar er nej. Kviklån er i dag det samme som et online forbrugslån. Markedet for online lån er i dag reguleret af Finanstilsynet og langt mere forbrugervenligt og sikkert end tidligere.

Det er naturligvis altid en god idé at undersøge, om man kan undgå at optage et lån.

Skal jeg tage et kviklån med straksudbetaling?

Det kan nogle gange være nødvendigt at optage et lån og få pengene udbetalt med det samme. Det er dog altid en god idé at overveje, om du har brug for et kviklån. Hvis du synes, du mangler nogle penge til at gøre tilværelsen sjovere her og nu eller til en uforudset udgift, kan et kviklån sagtens være en god mulighed.

Det er dog vigtigt, at du har styr på din økonomi og har en fast indkomst. Ellers er du ikke i stand til at tilbagebetale kviklånet inden for kort tid. Ellers kan et lån uden sikkerhedsstillelse som fx et kviklån blive dyrt i omkostninger på sigt.

Fordele ved kviklån med straksudbetaling

  • Du har pengene hurtigt på din konto.
  • Ansøgningsprocessen er ofte ligetil.
  • Du behøver ikke at stille sikkerhed for online forbrugslån.

Ulemper ved kviklån med straksudbetaling

  • Renter og gebyrer er ofte højere end ved banklån.
  • Kortere betalingsfrist sammenlignet med andre låntyper.

Hvad betyder straksudbetaling?

Straksudbetaling vil sige, at du har pengene på din konto få minutter efter, at din ansøgning er blevet godkendt. Sørg for at ansøge i låneudbyderens åbningstid, så du er sikker på at de behandler din ansøgning inden for relativ kort tid eller i al fald samme dag. Behandlingstiden afhænger derfor både af, hvornår du ansøger, og hvor travlt den pågældende låneudbyder har.

Straksudbetaling betyder derfor, at du ikke behøver at vente flere dage på at have pengene på din konto, og det kan være rart, hvis behovet er akut. Nogle låneudbydere kræver et ekstra gebyr for straksudbetaling, medens det ved andre er standard og ikke koster ekstra.

Kreditværdighedsvurderinger ved kviklån

Det er i dag lovpligtigt for låneudbydere at foretage kreditværdighedsvurderinger af låneansøgninger. Det er derfor ikke givet, at du bliver godkendt til et lån, selvom du ansøger.

Det er dog en god ting for dig som kunde, at der foretages kreditværdighedsvurderinger. For hvis dit rådighedsbeløb ikke er højt nok til at betale af på et lån, vil det ikke gøre noget godt for din økonomi at optage lånet. Du bør derfor være kritisk overfor kviklån, hvor alle bliver godkendt. Disse udbydere tager ikke højde for din økonomi, og om du kan betale din gæld tilbage, og det kan ende med at have negative konsekvenser for din økonomi.

Find det bedste kviklån med straksudbetaling

Kviklånsmarkedet kan være ret uoverskueligt at finde rundt i. Der kommer hele tiden nye udbydere på markedet, som tilbyder mikrolån, minilån, SMS-lån, mobillån og online lån. Med så mange forskellige udbydere og låneprodukter kan enhver blive forpustet og miste overblikket.

Derudover er det ikke nødvendigvis alle hjemmesider, der er lige gode til at formidle informationer omkring deres produkter. Derfor er det en god idé at være ekstra kritisk, når du ansøger om lån online. Derfor har vi udarbejdet denne guide, så du er bedre klædt på til at træffe et valg, når du browser de mange forskellige lånetilbud på markedet.

Del 1: Hvor meget vil du gerne låne?

Det er i sidste ende din økonomi, der afgør, hvor meget du kan låne. Dvs. dine indtægter, faste udgifter og ikke mindst dit forbrugsmønster. Men dit ønskede lånebeløb er stadig en vigtig faktor i forhold til at vælge låneudbyder.

Låneramme ved kviklån med straksudbetaling

Et kviklån er generelt kendetegnet ved at have en mindre lånestørrelse end andre slags lån som boliglån og billån. Kviklån er henvendt til dig, der har brug for et hurtigt lån. Udbydere af hurtige lån sætter prisen på lånene med henblik på, at du betaler tilbage inden for relativ kort tid.

Låneramme ved banklån

Har du brug for et stort lånebeløb, bør du vælge et langfristet lån hos fx din bank. I hvert fald hvis du har et begrænset rådighedsbeløb. Din bank kan måske tilbyde dig at låne penge til lavere omkostninger end de fleste udbydere af kviklån og onlinelån.

Del 2: Hvor lang tid vil du have til at betale lånet af?

Det særlige kendetegn ved kviklån var tidligere den meget korte løbetid på helt ned til 30 dage eller kortere tid. I dag er løbetiden ofte noget længere, og det gør det nemmere at vedligeholde lånet. Men løbetiden skal hænge sammen med størrelsen på dit lån for at det bliver et godt lån for dig.

Del 3: Hvad er ÅOP og renten på lånet?

Det mest kritiserede element ved de tidligere kviklån var oftest renten og ÅOP. Reglerne har dog ændret sig, og der findes i dag udbydere, som tilbyder rentefrie lån. Men gratis lån til nye kunder er dog efterhånden en sjældenhed, og de fleste udbydere af kviklån tilbyder ikke længere disse lån i dag.

Hovedreglen er, at der ikke findes noget, som er gratis på lånemarkedet. Så husk at nærlæse lånebetingelserne og lånevilkårene grundigt. Det kunne jo være, der fx var ekstra renter og gebyrer ved forsinket tilbagebetaling.

Del 4: Skal man stille sikkerhed for lånet?

Kviklån og online forbrugslån er generelt karakteriseret ved, at man ikke skal stille sikkerhed for lånet. Når du ikke skal stille sikkerhed, skal du ikke pantsætte noget af værdi, før du kan låne pengene. Sikkerhedsstillelse er noget, du typisk støder på ved realkreditlån, hvor lånet udstedes på baggrund af, at der stilles sikkerhed i boligens værdi.

Del 5: Er du gammel nok til at optage et lån?

I Danmark skal du være 18 år, før du kan stifte gæld. Det betyder, at låneudbydere og banker ikke kan tilbyde dig et lån, før du er blevet 18 år. Aldersgrænsen for lån er dog meget svingende blandt låneudbydere. Hos de fleste udbydere skal man være minimum 20 år, og nogle steder ældre end det.

Sådan vælger du det bedste kviklån med straksudbetaling

Nu har vi gennemgået rente, ÅOP, løbetid, sikkerhedsstillelse og lånestørrelser. Når du har taget stilling til disse parametre, er du bedre klædt på til at vælge det bedste kviklån for dig. Selvom du har forståelse for lånets enkelte bestanddele, er det dog nemt at blive rundtosset af de mange online låneudbydere på markedet.

Her kommer derfor de sidste gode råd, inden du optager et kviklån:

  • Overvej alternativer til kviklån
  • Sammenlign renter, ÅOP og øvrige parametre
  • Læs lånevilkår grundigt igennem
  • Vurder om du reelt set har mulighed for at betale lånet af til tiden

Når du har taget stilling til disse ting, er du klædt meget bedre på til at tage et kviklån.

Kristina Geertsen

Author Kristina Geertsen

Kristina er Content Manager hos Blue Finance Denmark. Hun skriver til daglig tekster om alverdens emner inden for marketing, økonomi, forbrug og lån.

More posts by Kristina Geertsen

Leave a Reply