fbpx

Læsetid: 10 minutter

Hovedstaden summer af liv, og overalt mødes glade folk for at opleve, opdage eller blot hygge sig sammen i den pulserende by. At bo i storbyen giver dig mulighed for at få opfyldt alle tænkelige behov. Men hvis du er studerende på SU, kan storbyen også gøre et markant indhug i din økonomi. Alle de spændende steder og uendelige sociale tilbud kan være svære at takke nej til. Den søde storbylivsstil bliver derfor ofte skyld i de røde tal på kontoen sidst på måneden.

I dette blogindlæg guider vi dig til, hvilke caféer, seværdigheder og shopping-steder i København, der er særligt SU-venlige. Og så giver vi dig gode råd til, hvordan du kan forsøde det hårde studieliv lidt ekstra.

Studerende i storbyen

Som studerende får du omkring 5000 kr. udbetalt i måneden – plus minus et par tusinde alt afhængig af bopæl, arbejde osv. Hvis du samtidig har en husleje på omkring 4-500, er der ikke meget tilbage at leve for. Derfor kan det være en fordel at kigge på, hvad du kan gøre, for at tjene lidt ekstra penge eller spare på dem, du allerede har.

Hvis du ikke har et arbejde ved siden af dit studie og har svært ved både at betale husleje og leve for din månedlige indkomst, kan du også overveje at tage et SU-lån. SU-lånet er et fornuftigt lån. Men sørg for at overveje grundigt, hvad det ekstra beløb i måneden skal bruges på, så du ikke ender med at drikke øl for hele lånet.
Læs også: Bør du tage et SU-lån?

Rabatkuponer og stempelkort

Når du er på SU og bor i København, er der mange muligheder for at spare lidt ekstra penge i hverdagen. Ofte er der muligheder, du måske ikke lige var klar over fandtes. Et godt tip er altid at tage imod rabatkuponer eller stempelkort. Næsten alle kaffebarer har efterhånden stempelkort til rådighed. Og selvom det virker som en lille ting, at den 10. kop kaffe kan hentes gratis, så kan det faktisk sagtens betale sig. 40 kr. her og 40 kr. der kan i sidste ende blive mange opsparede penge. Og hvis man regner direkte én til én, kan én sparet kop kaffe i denne måned blive til én øl på en cafe i næste måned. Det er ganske vist små regnestykker, men de kan hurtigt forsøde dit liv en smule, hvis du gør det til en fast rutine.

Seværdigheder i København

Når du bor I København, er der mange spændende seværdigheder og sjove steder at udforske. Men på SU, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at besøge alle de interessante attraktioner i hovedstaden. Vi har derfor fundet frem til nogle af de billigste seværdigheder, som stadig giver dig Københavns charme og følelsen af storbyliv.

Helt generelt gælder det, at du nemt kan gå på opdagelse i København ganske gratis. Der er mange skønne natursteder og bydele, du frit kan bevæge dig rundt i. Besøg blandt andet Kongens have, Frederiksberg Have, Christiania, indre by, Christianshavn, Kastellet og mange flere. Derudover er der mange attraktioner, der har studierabat eller lav entre-pris.

Botanisk have

Botanisk have danner rammen for Statens Naturhistoriske museum, som også består af Zoologisk museum og Palmehuset. De tre museer har entre-pris med studierabat. Selve haven, som også rummer spændende levende planter og forskellige særudstillinger, er helt gratis at udforske nærmere. Hvis du ikke er interesseret i botanik, kan vi tippe om, at haven stadig er en gåtur værdig.

Den lille havfrue

Den lille havfrue er en ren klassiker, når det kommer til seværdigheder i København. Det er én af Danmarks mest kendte attraktioner med reference til H.C. Andersens eventyr. Du kender med al sandsynlighed den flotte skulptur, men måske du endnu ikke har fundet vej ud til langelinje for at se den? Det siger sig selv, at denne seværdighed er ganske gratis og kun kræver en rask gåtur.

Glyptoteket

Glyptoteket – også kaldt Ny Carlsberg Glyptotek er et museum midt inde i København. Museet rummer spændende udstillinger af kulturelle kunstværker, arkæologiske genstande og antikke skulpturer. Derudover er der et skønt caféområde og en dejlig tagterrasse med udsigt over København. Du kan besøge museet for en studiepris på 85 kr., eller du kan med fordel besøge museet tirsdag, hvor der er gratis entre.

Kanalrundfart

Hvis du er på udkig efter en sand københavnerklassiker, men ikke er interesseret i museer, bør du tage på den populære kanalrundfart. Denne attraktion kan du vende tilbage til igen og igen, for det er altid lige skønt at sejle igennem Københavns kanaler. Her kan du kigge på de meget forskellige og smukke bygninger i strålende solskin. En kanalrundfart med nettobådene koster kun 50 kr., hvilket blot er én kop kaffe mindre i den uge.

Spisesteder i København

At spise ude er noget af det, der virkelig udgør charmen ved at bo i storbyen. Men det er desværre også en fornøjelse, som du hurtigt kan bruge mange penge på. Derfor bør du som studerende altid undersøge, hvilke steder, der tilbyder studierabat eller som blot har et billigere menukort end andre caféer og restauranter. Her får du tre bud på populære og studievenlige caféer i København:

Madglad (Vesterbro)

Et hyggeligt koncept med enkel og hjemmelavet hverdagsmad til fornuftige priser. Du kan vælge at spise i det hyggelige og farvestrålende cafeteria eller tage maden med hjem.
Eks.: Dagens ret med brød og salat 79 kr.

Jagger (I hele KBH)

Er du på jagt efter den klassiske burger med lækre sprøde pomfritter, der får dit mundvand til at løbe, så er Jagger et godt bud på den budgetvenlig junkmenu.
Eks.: Burgermenu med pomfritter og sodavand 115 kr.

Absalon (Vesterbro)

Folkehuset Absalon har hjemme i en tidligere kirke og konceptet har fællesspisning og sociale værdier som omdrejningspunkt. Man sidder ved langborde og socialiserer med hinanden over lækker hjemmelavet mad.
Eks: Aftensmåltid 50 kr. (100 kr. om fredagen)

Barer og værtshuse i København

Hvis du elsker at mødes ude med vennerne og få en øl eller en drink, kan du naturligvis blot besøge en af caféerne ovenfor, hvor du med garanti også kan få lækre drikkevarer. Men du kan også gå på jagt efter ét af de populære steder, som har drikkevarer som deres primære salgsvare. Her får du et bud på tre studievenlige barer i København:

Billy Booze (København K)

Som navnet indikerer, er Billy Booze det rette sted for dig, der vil have billig sprut og øl.
Billy Booze er oplagt for dig, som er studerende, og her kan du hurtigt få din fredags-buzz på med vennerne uden at ødelægge månedens budget.
Eks: Cocktail 25 kr.

Fredagsbar (Københavns Universitet)

Et billigt alternativ til den klassiske bytur er en pubcrawl på byens uddannelsesinstitutioner. Og frygt ej; hvis du ikke studerer på pågældende institut, kan du bare crashe forskellige fredagsbarer, hvilket kan være endnu sjovere. Du går ikke galt i byen med en fredagsbar på universitetet, og du kommer tilmed hjem med økonomien i behold.
Eks: 2x fadøl for 25 kr. (Søndre Campus)

Mesteren og Lærlingen (Kødbyen, Vesterbro)

Mesteren og Lærlingen er en vaskeægte slagterbodega, som ligger midt i Kødbyen på Vesterbro. Her får du fuld værtshusstemning for pengene, uformel stemning, masser af billig fadøl og god musik. Så hvis du vil være med på noderne, bør du klart tage vennerne under armen og besøge det populære værtshus på Flæsketorvet.

Shopping i København

Når du bor i København, kan det være fristende at gå amok i de mange skønne luksusbutikker, hvor du kan finde både tøj, sko og tasker til priser, som din SU vil grine højt af.  Heldigvis er København også kendt for dens mange lækre vintagebutikker med unikke items samt high-street butikker med masseproduceret tøj til overkommelige priser.

Shop her
  • H&M
  • Zara
  • Prag (secondhand)
  • Episode (secondhand)

Spar penge og få råd til storbylivet

Hvis du har svært ved at sige nej til de mange gode tilbyd ude i byen og gerne vil prioritere at hygge dig og komme ud og spise og drikke med vennerne, så er der hjælp at hente, hvis du sparer på andre ting i din hverdag. Men det er vigtigt at du sørger for at skære markant ned på nogle af dine øvrige poster som mad, streamingtjenester og eksempelvis tøj-køb. Det kan også være, du kan skrabe lidt ekstra penge sammen, hvis du finder alternativer til nuværende abonnementløsninger og forsikringer. Læs mere om, hvordan du spænder livremmen, og får råd til lidt ekstra i blogindlægget her.

Inspiration til København

Hvis du mener, at du har set, hvad der er at se i København, eller hvis du blot er løbet tør for gode ideer, kan du altid klikke ind på Visit Copenhagen og finde inspiration til både spisesteder, aktiviteter og oplevelser. Her kan du også finde guides til hver enkel bydel samt forslag til dagsture til skønne områder i nærheden af hovedstaden.

Copenhagen card

Hvis du ønsker at se, hvad København har at byde på og ikke har noget imod at gøre det på kort tid, kan du med fordel få fingrene i et såkaldt ”Copenhagen card”. Dette kort er særligt velegnet til turister eller udvekslingsstuderende, som ønsker at opleve så meget af København som muligt på den tid de er der. Men det kan også være for dig, der er på SU, og som blot ønsker at tilbringe en weekend med at se byens mange seværdigheder. Kortet kan fås til alt fra 24 timer til 419 kr. og op til 5 dage for 999 kr. Copenhagen card giver dig adgang til blandt andet Tivoli, Den blå Planet, Zoologiske Have, Glyptoteket og mange, mange flere oplevelser og seværdigheder. Derudover har du i disse fem dage gratis transport i hele København og du modtager gode rabatter til både spisesteder og forskellige sightseeing-ture. Kortet kan virkelig betale sig, hvis du alligevel havde tænkt dig at besøge nogle af disse steder inden for en bestemt tidsramme.