fbpx Skip to main content

Læsetid: 8 minutter

Har du været studerende i Aalborg og oplevet den fascinerende arkitektur? Har du set den smukke panoramaudsigt fra Aalborgtårnet? Og har du også slingret gennem Jomfru Ane Gade en tidlig sommermorgen med dine studiekammerater? Aalborg er mest kendt for sine mange studerende og for fest og ballede i Jomfru Ane Gade. Men den kan selvfølgelig meget mere end dét. For når først du har lært hovedstaden i nord endnu bedre at kende, er den svær at forlade. Her er nemlig masser af spændende kultur, arkitektur, skøn natur og meget andet godt, der bare venter på at blive opdaget.

Læs med her, hvor vi klæder dig godt på til din tid som studerende i Aalborg. Du får ideer til oplevelser, barer og restauranter, som du har råd til, selvom du er på SU. Og du kan godt glæde dig! For at læse i Aalborg er som et få en lille familie, du ikke vil af med igen, uanset hvad.

Nogle hurtige om Aalborg

Aalborg er med sine omkring 140.000 beboere hovedstaden i nord. Den ligger smukt placeret lige ved Limfjorden, men har i mange år været mest kendt for studielivet og det vilde natteliv i den ret så sagnomspundne Jomfru Ane Gade. Men den seneste tid har Aalborg fået meget mere opmærksomhed – og den har været god, mildest talt.

New York Times placerede for eksempel Aalborg som nr. 8 på listen over 52 steder i verden, man burde besøge i 2019. De fremhæver især den særlige, nordiske arkitektur samt alle de urbane og innovative områder. Det er da værd at tage med som studerende i Aalborg. Du kan blive en del af en fremadstormende og international metropol.

Og apropos at studere i Allborg. Du kan læse så godt som alt, uanset om du er til bøger eller noget, hvor hænder arbejder. De to største uddannelsesinstitutioner i Aalborg er Aalborg Universitet og UCN. De to institutioner er placeret cirka 5 km uden for det centrale Aalborg. Som studerende skal du derfor vælge, om du vil bo tæt på campus, eller om du hellere vil bo centralt og pendle i skole. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og uanset hvad du vælger, er det andet kun en kort tur væk.

Husk at søge om SU

Du kan her ansøge om SU. Det kan du få i 6 år, og mens du får det, kan du hver måned supplere med et SU-lån på omkring 3300 kr. med 4 procent i rente. Det skal først betales af, når du er færdig med at læse, hvor renten samtidig falder til 1 procent. Det er altså et billigt lån, der gør dit SU-budget mere fleksibelt.

Du kan læse mere om SU i artiklen: SU-lån – Bør jeg tage et?

Boligmarkedet i Aalborg

Det koster mindre i Aalborg end i København og Aarhus, når du skal finde et sted at bo, mens du er studerende. Du kan derfor tillade dig at være lidt mere kræsen med beliggenheden, størrelsen, prisen, og hvad der eller er at tage stilling til. Du kan vælge mellem en række forskellige måder at bo på, som hver især har deres fordele og ulemper.

Et kollegieværelse

Her vil du ofte have et værelse og toilet, og så skal du dele køkken med andre studerende. Hvis du har mod på det, er det en rigtig god og social måde at bo på, mens du læser. Og så er det billigt! Du kan ansøge om kollegie her.

En ungdomsbolig

Det vil ofte være en lille lejlighed, men hvor du bor blandt andre studerende. Det er en billig måde at bo alene på, og der vil ofte være nogle fælleslokaler, du kan bruge til for eksempel at holde fest eller andet godt. Du kan søge om en ungdomsbolig her.

En lejlighed

Du kan leje en lejlighed alene eller sammen med en ven eller veninde, så I er to eller flere om at dele lejligheden. Det vil ofte være på Boligportalen, du finder ledige lejligheder, men der er også en række grupper på sociale medier, der samler ledige værelser i lejligheder eller bofællesskaber.

Et forældrekøb

Du kan få dine forældre til købe en lejlighed, du kan leje af dem, men det er selv sagt ikke alle forundt.

Læs også: Bliv klar til studiestart: Studiebolig

Seværdigheder i Aalborg

Aalborg har masser af spændende oplevelser til dit storbyliv. Den smukke by taler blandt andet til dit kulturelle jeg, og der er både interessante museer samt flotte områder, dit øje kan kigge på. Og selvom du er studerende med en lav indkomst, kan du sagtens opleve Aalborg fuldt ud.

 

Aalborgtårnet

Én af grundende til at Aalborg kaldes for Nordens Paris er på grund af det kendetegnende Aalborgtårn. Tårnet ligger på en bakke i den vestlige del af Aalborg, og bakken og tårnet tager dig 105 meter over havets overflade.  Det koster blot 40 kr. at besøge Aalborgtårnet, så du kan sagtens få denne oplevelse med, selvom du er på SU.

 

Vestre Fjordpark

Som studerende er du ofte på udkig efter gratis oplevelser, der ikke snupper hele månedens SU. Hvis du endnu ikke har oplevet Vestre Fjordpark, bør du klart lægge din vej forbi her. Vestre Fjordpark er et stort rekreativt område, som rummer mange mulighed for sjove aktiviteter. Du kan nyde en dag her med med badning, vandaktiviteter og smuk natur ganske kvit og frit.

 

Kunsten

Hvis du er til den mere kulturelle del af Aalborg, kan du også opleve denne på budget. Ét af Aalborgs absolut mest kendte museer, Kunsten lader studerende komme ind til en entre på 90 kr. Kunsten er et moderne og oplevelsesorienteret museum, som giver dig indsigt i kreative processer og innovative projekter.

Aalborg

Spisesteder i Aalborg

Et ægte storbyliv fordrer middage ude i byen med vennerne. Det er noget af det, der er med til at give dig følelsen af at bo i en storby. Og Aalborg har flere gode spisesteder til enhver smag og ethvert budget.

 

Aalborg Street Food

Aalborg Street Food – også kaldet The Lighthouse – er en sand klassiker for dig, der er studerende i Aalborg. Her finder du lækker mad fra 17 forskellige køkkener, så der vil med garanti være noget for enhver smag uanset om du er til italiensk, asiatisk eller amerikanske køkken. Aalborg Street Food er smukt placeret ved lystbådhavnen i Aalborg Vest, og du kan nyde din mad lige ved siden af vandet.

 

KaffeFair

KaffaFair er en forholdsvis kaffebar/restaurant i Aalborg Vest. Spisestedet er baseret på værdier som socialøkonomi, fællesskab og inkludering, og der arbejdes med non profit tankegangen. KaffeFair er en almindelige cafe om dagen og en restaurant om aftenen, hvor de bland andet afholder fællesspisning. Priserne hos KaffeFair er – ligesom navnet – ganske fair.

 

Nadias Sandwich

Hvis du har boet i Aalborg kender du med garanti til Nadias Sandwichbar. Her kan du købe forskellige sandwich eller blande din egen salat til en ganske fornuftig pris. Det er en nem, hurtig og forholdsvis sund take away for dig, som er studerende, og som skal have energi til aftenens læsestunder.

Studierabatter

Når du er studerende, gælder det om at spare, hvor du kan. Du kan selvfølgelig hente en masse i dit daglige forbrug. Men der er altså også meget at hente, når du er ude. Du kan gå steder hen, der er billige, eller du kan få det maksimale ud af, du er studerende. Det gør du blandt andet, når du sikrer studierabat der, hvor du kan.

De fleste steder har faktisk studierabat. Det kan være restauranter, Aalborg Zoo, massage, Aalborg Tennis og Aalborg Roklub. Det vigtigste er, at du husker at spørge, om de har rabat, når du er studerende. Det kan være, du er ude og spise med en ven eller veninde, eller at I bare skal have en kop kaffe. Spørg uanset hvad.

For at få rabatten skal du bare vise dem dit studiekort. Studiekortet kan du læse endnu mere om her, hvis du læser på Aalborg Universitet.

Du kan se nogle af alle de mange studietilbud i Aalborg på siden Studiz.

5 populære uddannelser på AAU
  • Medicin
  • Psykologi
  • Erhvervsøkonomi, HA
  • Jura
  • Socialrådgiver

Kunne du overveje at blive tutor?

Hvis du står overfor at skulle være studerende i Aalborg, kan du allerede nu gøre dig tanker om, hvorvidt du kunne overveje at være tutor næste år. Når du møder ind til studiestart efter ferien, bliver du og dine medstuderende nemlig mødt af et hold tutorer, der står klar til at give jer en sjov og uforglemmelig start på studielivet. Du skal være klar på en uge med masser af aktiviteter, informationer og iskolde fadøl, hvis du er til dét.

Når du selv har været studerende i et år, kan du vælge at ansøge om at blive tutor for det næste hold studerende. Som tutor får du, udover at et stærkt, godt og sjovt fællesskab og en masse fede time, en økonomisk belønning. Begge dele må siges at være tiltalende for enhver studerende.

Barer og værtshuse i Aalborg

Aalborg er måske den danske by, der er mest kendt for sit natteliv. Især Jomfru Ane gade, der ligger som en sidegade til gågaden, er berygtet for vilde byture og berusede mennesker. Ikke desto mindre er barerne i Jomfru Ane gade samt andre værtshuse rundt omkring i byen et besøg værd, for dig der er studerende.

 

Café Alpha

Er du til kolde håndbajere, røgfyldte lokaler og uformel stemning? Så bør du uden tvivl besøge Café Alpha, der ligger på Jens Bangs gade midt inde i Aalborg, men alligevel et stykke fra Jomfru Ane gade. Café Alpha er Aalborgs ældste værtshus, og den gamle tradition for hygge og fællesskab kan virkelig mærkes her. Du skal ikke være bange for at være passiv ryger, men til gengæld kan du altid få en kold Albani stukket i hånden. Og er du til fodbold, kan du også se samtlige af AAB’s kampe på Café Alpha.

 

Pigen og Trompeten

Er du mere til farverige cocktails og dans til den lyse morgen, så skal du slå et smut forbi Pigen og Trompeten, der ligger midt på Jomfru Ane gade. Pigen og Trompeten er også en vaskeægte Aalborg-bar, og her får du en natklubsstemning og storbyliv for alle pengene. Nyd en frisk Mohjito eller en læskende Strawberry Daiquiri til søde toner fra enten live musik eller husets DJ.

 

Café Guldhornene

Er du til en bar lige midt imellem, kan du altid svinge forbi Café Guldhornene, som ligger i en gyde i Jomfru Ane gade. Her kan du opleve ægte bodegasteming, og der er garanti for fællessang og en svingom til gode gamle klassikere. Hvis du er mere til at drikke billige fadøl og rafle løs hele aftenen, er der også rig mulighed for dette på Guldhornene. Alt i alt er dette et sted, hvor alle kan samles og feste løs.

Lån penge til uforudsete udgifter

Hvis din computer brænder sammen inden en vigtig eksamen, er der ikke andet at gøre end at investere i en anden. Det kan bare være svært, når du er studerende og har et SU-budget, at finde pengene til udlægget. Her kan du overveje et lån. Det kan være af dine forældre eller et SU-lån.

Har du ikke den mulighed, kan du overveje at låne pengene hos KreditNU. Du skal være over 23 år, du skal have et rådighedsbeløb, der er højt nok til, at du kan betale pengene tilbage, og så må dy naturligvis ikke stå i RKI. Du kan låne alt mellem 4.000 og 25.000 kr.

Ansøg her
Martin Nielsen

Author Martin Nielsen

More posts by Martin Nielsen