fbpx Skip to main content

Læsetid: 13 minutter

Efterårsferien er skudt i gang, og i den anledning ville en lille efterårsferie get-away tur være oplagt. Der er masser af muligheder for at få en spændende ferie, både i udlandet og i Danmark. Læs med her og bliv inspireret til din efterårsferie.

Efterårsferie i udlandet

Der er mange muligheder, hvis du skal på ferie i din efterårsferie – hvis du vælger at tage udenlands, skal du dog tjekke op på rejsevejledningerne i det land, du gerne vil rejse til. En ferie behøver nødvendigvis ikke vare en uge – du kan også vælge at tage på en weekendtur eller forlænget weekend.

Hvis du trænger til at rejse til udlandet i din efterårsferie, så er Italien et godt bud på dette. Du bør orientere dig om rejserestriktioner, karantæne- samt testkrav hos den danske ambassade i Rom, da der kan ske at være krav om for eksempel COVID-19 test, vaccinedokumentation, udfyldning af formularer osv. Du kan læse mere om det her.

I oktober måned kan du forvente en temperatur mellem 15 – 22 grader i Italien – helt perfekt til sightseeing, da det nemlig hverken er for varmt eller koldt. Dog kan du forvente regn halvdelen af oktober måned i Italien, så du skal både pakke t-shirts samt varmere tøj – og husk nu for guds skyld også paraplyen! Du kan finde hoteller i Italien her.

Seværdigheder

Hvis du skal på sightseeing, mens du er i Italien i din efterårsferie, så er der et hav af seværdigheder at udforske. Der kommer her nogle facts omkring nogle af de mest populære seværdigheder:

Colosseum:

Colosseum i Rom er et amfiteater, som blev anvendt til blandt andet gladiatorkampe. Det var kejserne Vespasian og Titus, som påbegyndte byggeriet og i år 80 stod det færdigt. Efter en global afstemning i 2007, hvori cirka 100 millioner mennesker deltog, blev blandt andet Colosseum valgt til et af Verdens Syv Nye Underværker.

Trevi-Fontænen:

Trevi-Fontænen eller på italiensk, Fontana di Trevi, er et af verdens mest berømte springvand. Byggeriet blev påbegyndt i år 1732 og fontænen åbnede den 22. maj 1762. Trevi-Fontænen er beliggende centralt i Rom på pladsen Piazza de Trevi og er helt klart et must-see, når man er i Rom i Italien. Det er en tradition at kaste en mønt over højre skulder og ned i springvandet, som skulle sikre at man kommer tilbage til Rom en dag – om det passer, må i selv vurdere.

Peterskirken:

Peterskirken i Rom eller på italiensk, Basilica di San Pietro in Vaticano, er en af verdens største kirkebygninger. Kirken har en længde på 210 meter og en højde på 46 meter. Kuplen er 136 meter høj og 42 meter i diameter, hvilket gør det til en af verdens største. Byggeriet blev påbegyndt 18. april 1506 og kirken åbnede 18. november 1626. For at overholde Peterskirkens dresscode, må du ikke have korte nederdele, som går til over knæet, eller shorts på. Endvidere må du heller ikke have bare skuldre. Tag altid et par lange bukser på, som du kan have på under besøget. Dresscode-reglerne gælder både mænd og kvinder.

Pantheon:

Pantheon i Rom er et antikt tempel ved Piazza della Rotonda i Rom. Pantheon er en af de få antikke bygninger, som har været i brug lige siden den blev bygget omkring år 120 efter Kristus af kejser Hadrian. Den oprindelige tempelbygning blev bygget i år 27 før Kristus af Marcus Agrippa. I 2016 var Pantheon den mest besøgte seværdighed i Italien med næsten 7,4 millioner besøgende. Der er flere gravsteder i Pantheon, og Italiens to første konger, Vittorio Emanuele ll og Umberto l, er blandt andet begravet der. De 16 kæmpe søjler i arkaden ved indgangen vejer hver 60 tons, og er blevet transporteret dertil fra Egypten.

Efterårsferie 2021

Efterårsferie i Danmark

Hvis du ikke har lyst til at rejse udenlands, er ferie i Danmark i din efterårsferie også et godt alternativ. Du kan for eksempel tage i sommerhus eller på weekendophold, hvor du rigtig kan koble af. Hvis du vælger at tage i sommerhus, er der rig mulighed for gåture ved vandet, en god bog, en tændt pejs samt kakao med flødeskum. Om det er med venner, familie eller kæreste du tager afsted med, så er sommerhus altid et hit.
Der findes et hav af sommerhuse i Danmark, så der er med sikkerhed et sommerhus for din smag også – og et plus er, at der mange gange er rabat på en del sommerhuse. Du kan tjekke nogle af de mange sommerhus-muligheder i Danmark ud lige her.
Hvis du derimod er på udkig efter et weekendophold, så kan du se en række muligheder her.

Seværdigheder

Hvis du vælger et sommerhus eller weekendophold i Vestjylland i din efterårsferie, så er der en række seværdigheder, som er værd at give et lille besøg. Her kommer der lidt fakta omkring nogle af de mange seværdigheder, du kan opleve i Vestjylland:

Tirpitz Museet:

Tirpitz er bygget op omkring den gamle Tirpitz bunker, der er indrettet i to bunkere, fra 2. Verdenskrig. De skulle i sin tid bygges som en del af Hitlers Atlantvold, men da krigen sluttede inden, blev de altså aldrig bygget færdig. Tirpitz har hurtigt udviklet sig til en af de bedste seværdigheder i Vestjylland. Museet handler både om livet under krigen samt livet langs vestkysten.

Carl-Henning Pedersen og Else Alfets Museum:

Carl-Henning Pedersen og Else Alfets Museum er et kunstnermuseum, som er bygget op omkring en enestående samling af ægteparrets værker. De donerede flere tusinde af deres billeder til Herning by. Museet blev etableret i 1976. I alt opbevarer museet 6000 værker af de to kunstnere.

Lyngvig fyr:

Lyngvig fyr blev bygget i 1906 og står på en 17 meter høj klit. Fyret er 38 meter høj og der er 228 trin op til toppen af tårnet. Fyret blev bygget på baggrund af en tragisk hændelse i 1903 hvor 24 sømænd mistede livet, da deres skib strandende ud for den jyske vestkyst. Lyngvig fyr er det yngste fyrtårn på vestkysten, selvom det er mere end hundrede år gammelt.

Sea War Museum Jutland:

Sea War Museum Jutland er et museum der fortæller historien om søkrigen i Nordsøen under Første Verdenskrig med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, Jyllandsslaget, som fandt sted ud for den jyske vestkyst i 1916. Museet er det eneste museum i Danmark, hvor der kun bliver fortalt international historie. 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs. 8.645 søfolk mistede livet under slaget og 25 skibe endte på havets bund. Der ligger også en Mindepark for Jyllandsslaget i klitterne ud mod havet.

Rejse og covid-19

Covid-19, Covid-19, Covid-19…. Det ord har vi alle hørt meget på i medierne over de sidste to år, og på grund af COVID-19, er der en masse ting vi ikke har kunnet foretage os, heriblandt at tage ud og rejse. Nu er alle restriktioner i Danmark ophævet, og det betyder at vi endelig kan opleve de ting vi gerne vil i Danmark, uden begrænsninger. Selvom COVID-19 ikke volder så store problemer i Danmark længere, og alle restriktioner er ophævet, så er der dog stadig lande hvor COVID-19 er en del af dagligdagen med restriktioner. Så det skal man have i mente, når man rejser til udlandet.

Rejserestriktioner:

Rejsevejledningerne fra udenrigsministeriet normaliseres. Dette betyder, at landene ikke længere farves efter COVID-19 smitte i de forskellige lande, men i stedet efter sikkerhedsfaktorer for den rejsende som terror, krig, uro mv. Dog er der stadig mange lande, som har COVID-19 restriktioner. Derfor skal den rejsende holde sig til sikkerhedsniveauet i rejsevejledningerne samt rejsemålets indrejseregler på ambassadernes COVID-19-hjemmesider. På coronasmitte.dk kan ikke-vaccinerede rejsende læse om de restriktioner, der gælder efter hjemkomst til Danmark i forhold til test- samt isolationskrav. Flere lande tillader fortsat ikke indrejse, medmindre man er vaccineret, så dette skal ikke-vaccinerede være særligt opmærksomme på. Når du skal ud og rejse, skal du være opmærksom på at der kan være krav til test for COVID-19 eller isolation. Endvidere skal du være opmærksom på, at der også kan være krav til test eller isolation efter indrejse i Danmark.

Hvis du gerne hele tiden vil være opdateret på rejsevejledningerne til det land, du skal rejse til, så anbefales det at downloade app’en ”Rejseklar” og tilmelde dig Danskerlisten. På den måde modtager du information, hvis der sker ændringer i rejsevejledningen. Rejsevejledningerne indeholder gode råd samt oplysninger, og bliver lavet til de lande, hvor Danmark har en ambassade samt til de lande hvor der både er mange rejsende fra Danmark og en særlig sikkerhedsrisiko, på grund af for eksempel krig, naturkatastrofer, terrorisme og kriminalitet. Rejsevejledningerne er dog kun vejledende – det vil altid være dit eget ansvar samt din egen beslutning, hvor du vil rejse hen samt hvornår du vil tage af sted.

Efterårsferie 2021 corona

Feriebudget

Inden du skal ud og rejse, er det altid en god idé at opstille et feriebudget. På den måde har du et overblik over hvor mange penge du har til rådighed og/eller mangler til din efterårsferie getaway-tur. Du skal have med i overvejelserne, hvor du gerne vil rejse hen og hvad du gerne vil opleve i din efterårsferie. Inden du skal til at lægge dit feriebudget, skal du have en idé om hvad ferien kommer til at koste. Her skal du ind og researche på måske flybilletter og hoteller/sommerhus. Priserne på disse ting kan variere alt efter hvornår på året du tager ud og rejse, hvor du tager hen samt hvor lang tid du gerne vil ud at rejse i.

Når du ved hvad ferien cirka kommer til at koste i alt, så kan du begynde at lægge penge til side hver måned – for at du ikke glemmer det, kan du oprette en ferie konto og derefter lave en fast overførsel hver måned til bankkontoen. Så er du sikret, at der bliver sparet op hver måned til ferier samt fremtidige ferier.

Pakkeliste

En pakkeliste er altid en vinder, når du skal ud og rejse. Du får skabt et overblik over alt du skal have med, samtidig med at du ikke glemmer nødvendige ting. Vi kommer her med en pakkeliste til inspiration til din efterårsferie, som vi håber på, du kan få gavn af.

Håndbagage
 • Pas
 • Gult + blåt sygesikringsbevis
 • Vaccinationskort eller gyldig negativ corona test
 • Billetter
 • Kreditkort og valuta
 • Mobil/kamera + oplader
 • En god bog
 • Høretelefoner
 • Visum (hvis det kræves)
 • Håndsprit og mundbind
 • Medicin
 • Vigtige dokumenter
 • Forsikring
 • Kørekort
 • Solbriller
 • Ørepropper og sovemaske
Toilettaske
 • Tandbørste + tandpasta
 • Barbergrej
 • Børste
 • Shampoo + Balsam
 • Bodylotion
 • Pincet
 • Make up + Make-up fjerner
 • Solcreme + Aftersun
 • Vatrondeller + Vatpinde
 • Panodiler, diarrémedicin, insektmiddel
 • Plaster + Vabelplaster
 • Elastikker
 • Hårnåle
 • Tandtråd
 • Parfume
 • Neglefil
 • Bind/tamponer
 • P-piller, kondomer
 • Kontaktlinser + rensevæske
Tøj
 • Kasket
 • Undertøj
 • T-shirts, bluser og skjorter
 • Sweaters/varm trøje
 • Lange bukser og shorts
 • Kjoler og nederdele
 • Slips
 • Sko og sandaler
 • Bælter
 • Strømper
 • Overtøj/jakke
Tips til at pakke din kuffert:  

Vi kender det alle – vi siger til os selv, at denne gang skal vi begynde at pakke i god tid, men af en eller anden årsag, så ender vi altid med at pakke vores kuffert i sidste øjeblik – Igen…  Så et godt råd er; Hank op i dig selv og start med at pakke din kuffert i god tid, så du ikke skal stresse rundt og ender med at glemme noget – du vil takke dig selv for det bagefter. En god metode er at tage det i etaper, så du pakker lidt ad gangen dagene op til rejsen og derved undgår al stressen.

En tommelfingerregel er, at du altid skal pakke dit tungeste tøj nederst i kufferten og det letteste tøj øverst. Dernæst er det en god idé at pakke effektivt, så du udnytter al pladsen i din kuffert på bedst mulig vis. Det kan for eksempel være ved at rulle dit tøj samt putte dine foldede strømper ned i dine sko i kufferten, for at spare plads.

For at undgå at stå i lufthavnen med en kuffert der vejer for meget, så anbefaler vi, at du vejer din kuffert med en kuffertvægt inden afrejse. På den måde sikrer du dig selv ikke at stå i lufthavnen med en kuffert der vejer for meget i forhold til hvad den må veje. Det er da smart!

Lån til den perfekte efterårsferie

Hvis det ikke er en planlagt ferie, men en spontan beslutning, og du derfor ikke lige har fået sparet op, så kan du altid ansøge om at låne hos KreditNU til din efterårsferie. Debitorrenten er 0%, og det er nemt, enkelt samt hurtigt at ansøge om at optage et lån, samtidig med at det kan gøres hjemme fra sofaen af.

Lukas Hvillum

Author Lukas Hvillum

Lukas har flere års erfaring med marketing, økonomi og den finansielle sektor. Sidder til dagligt, som Marketing ansvarlig for Blue Finance Denmark.

More posts by Lukas Hvillum