Få et lån op til 25.000 kr.
Ansøg om et forbrugslån i dag
Hos KreditNU tilbyder vi rentefrie forbrugslån. Du skal derfor ikke smide så meget som en krone i rente for at låne hos os. Vi kræver kun, at man betaler et etableringsgebyr. Dette gebyr bliver tillagt din hovedstol og indgår dermed som en fast pris på dit lån.
Vi har fastsat en løbetid på 24 måneder på dit lån, og da der ikke er nogen renter, du skal forholde dig til, er det ganske enkelt at regne prisen ud på dit lån. Du tager blot din hovedstol og deler den i 24 afdrag. Du kan naturligvis altid indfri dit lån før tid, hvis du ønsker det. Indfrielse før tid koster dig ikke noget. Vores forbrugslån er et meget billigt alternativ til bankens langfristede lån, og vi kan også sikre dig en hurtig ansøgningsproces. Og så udbetaler vi naturligvis også dit lån i aftentimerne og i weekenden, hvor banken holder lukket.
Så nemt er det at
oprette et forbrugslån hos KreditNU
Ansøg og få svar på sms indenfor kort tid
Hvad er et forbrugslån?
Begrebet forbrugslån kan dække over mange ting. Det kan defineres som en type lån til private, der bruges til at finansiere personligt forbrug af en eller anden art. Det kan fx være til køb af varer, tjenester eller oplevelser. Forbrugslån kan også dække over minilån, kviklån, SMS-lån samt andre kortfristede lån, og dermed er der mange begreber, der dækker over det samme produkt. Denne type lån tilbydes både af banker, finansielle institutioner og online låneudbydere, og der kan være stor forskel på rente og lånevilkår hos de forskellige låneudbydere.
Forbrugslån hos KreditNU
Hos KreditNU definerer vi forbrugslån, som et lån tiltænkt et forbrug – fx ferie, shopping eller noget tredje. Der kan være stor forskel på, om du optager et forbrugslån i banker eller hos en digital långiver som os. Vores forbrugslån karakteriserer sig ved at have en væsentligt kortere ansøgningsproces og en hurtigere behandlingstid end ved traditionelle lån i bankerne. Derudover kræver vi ikke, at man stiller sikkerhed i sit lån. Vi henter, med dit samtykke, de nødvendige oplysninger digitalt til at lave en kreditvurdering af din ansøgning.
Få svar på dine spørgsmål
Har du spørgsmål til din ansøgning? Så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 78 762 764 eller skrive til os her.
Alle hverdage fra kl. 8.00 – 21.00
Weekender fra kl. 10.00 – 20.00
Fordele ved forbrugslån
En fordel ved forbrugslån er, at de som regel ikke er øremærkede til noget bestemt. I modsætning til andre lån som billån eller MC-lån. Når du optager et forbrugslån, behøver du derfor ikke gå ud og købe en bil eller en motorcykel for pengene. Du kan bruge pengene på lige det, du har lyst til.
En anden fordel er, at forbrugslån ikke er begrænset på løbetid og lånestørrelse, som kortfristede lån som kviklån er. Ved kviklån har du ofte en mindre låneramme, du kan benytte dig af (typisk 1.000 – 25.000 kroner), der skal betales inden for en meget kort periode. Den type lån har desværre vist sig at have en negativ effekt på forbrugere med lav indkomst. Forbrugslån i banken har ofte en fastsat løbetid baseret på lånestørrelsen og din aktuelle økonomi.
- Rentefrit lån – du betaler 0 kroner i rente
- Indfri før tid – du kan afdrage i dit eget tempo
- Nem ansøgning – vi indhenter oplysningerne selv
- Udbetaling med det samme – pengene sættes ind straks
Vind 1.000 kr. hver måned som kunde hos KreditNU
Vidste du, at når du låner penge hos KreditNU, har du muligheden for at vinde 1.000 kroner i kontant udbetaling? Vi kalder det vores fordelsprogram, og det er ganske enkelt at deltage. Det eneste krav er, at du skal betale dine afdrag rettidigt, så deltager du helt automatisk i lodtrækningen. Med andre ord belønner vi dig for at være kunde hos os. Hvis du vil læse mere om vores fordelsprogram, kan du klikke her.
Forbrugslån på 5.000 kr. v. 24 måneders løbetid | |
Månedlig ydelse | 260,41 kr. |
Debitorrente (fast årlig) | 0 % |
Årlige omkostninger i procent (ÅOP) | 24,87 % |
Samlede låneomkostninger ved et lån på 5.000 kr. | 1.250 kr. |
Samlet tilbagebetalingsbeløb | 6.250 kr. |
Forbrugslån på 10.000 kr. v. 24 måneders løbetid | |
Månedlig ydelse | 520,83 kr. |
Debitorrente (fast årlig) | 0 % |
Årlige omkostninger i procent (ÅOP) | 24,87 % |
Samlede låneomkostninger ved et lån på 10.000 kr. | 2.500 kr. |
Samlet tilbagebetalingsbeløb | 12.500 kr. |
Forbrugslån uden sikkerhed
Hos KreditNU tilbyder vi lån uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke skal stille dine værdier som sikkerhed for et lån hos os. Det gør, at ansøgningsprocessen bliver væsentligt hurtigere – oftest ikke mere end 5 – 15 minutter. Vores lån er derfor et fornuftigt alternativ i de mere akutte situationer, hvor du har behov for penge lige nu og her. Hvor længe ansøgningsprocessen varer, afhænger dog af den enkelte kreditvurdering. Hvis du har ganske få udgifter og poster på dit kontoudtog, er det enkelt for os at foretage en vurdering af din økonomi. Har du derimod mange poster og større kontanthævninger, kan det være en mere vanskelig opgave. Det vil derfor også tage længere tid.
Tips til et billigere forbrugslån
Priserne på forbrugslån er meget svingende, og du kan risikere at betale nogle dyre penge, hvis du ikke har gjort dit forarbejde ordentligt. Prisen på forbrugslån kan nemlig være meget varierende. Det samme lån på 5.000 kroner hos lånudbyder A kan derfor være dyrere hos lånudbyder B. Af den grund er det netop vigtigt, at du gennemgår dine mange lånemuligheder. Det er ligeledes vigtigt, at du forholder dig til, om det er et lån uden sikkerhed, og om der en hurtig ansøgningsproces. Hvis du aldrig har optaget et forbrugslån hos en digital lånudbyder, kan det hurtigt virke som en uoverskuelig proces. Derfor har vi herunder samlet en række gode råd og tips til et billigere forbrugslån. Det er med til at sikre, at du kan komme godt fra start.
Sammenlign de bedste forbrugslån online
Det er en god idé at starte med at finde ud af, hvad et forbrugslån koster hos din egen bank. Herefter kan du søge på internettet. På nettet kan du finde forskellige låneudbydere og oversigter over forbrugslån, ligesom du også kan holde dig opdateret på nye forbrugslån på markedet. Søger du et billigt forbrugslån, er det oftest de nye lån på markedet, du bør undersøge nærmere. Som ny udbyder på et i forvejen konkurrencepræget marked vil disse ofte tilbyde det første lån gratis eller billigere end konkurrenterne i håb om at få flere kunder. Husk på ikke kun at forholde dig til renten og ÅOP’en, men også om der er særlige strafgebyrer ved en forsinket betaling. Ligeledes bør du også undersøge, om der er særlige oprettelsesgebyrer, der kan være med til at skrue den samlede pris op på lånet.
Hvor meget vil du gerne låne?
Hvor meget du gerne vil låne, har betydning for dit valg af forbrugslån. Ønsker du for eksempel et mindre lån på 5.000 kroner, kan et kortfristet lån ofte være et bedre valg end et langfristet. Det skyldes, at en kortere løbetid oftest også betyder lavere omkostninger, selvom rentesatsen og ÅOP‘en ikke siger det samme. Langfristede banklån har ofte et stiftelsesgebyr, der kan være væsentligt højere end de reelle omkostninger, du vil få ved et kortfristet lån på et par måneder. Langfristede lån har deres berettigelse ved større lån på eksempelvis 10.000 kroner eller 15.000 kroner, hvis du har en lavere indkomst. Her vil det være mere fordelagtigt for dig at sprede dine afdrag ud over flere måneder, så du kan opretholde et fornuftigt rådighedsbeløb. På den måde undgår du at ryge i en gældsfælde.
Udregn det billigste forbrugslån
Prisen på forbrugslånet er uden tvivl den vigtigste parameter, du skal tage højde for i dine sammenligninger. Du kan blandt andet benytte dig af en låneberegner. Det er noget, alle låneudbydere har på deres side. Du bør dog være opmærksom på, at ved en online kredit som vores produkt er der ikke nogen fast pris på lånet. Den pris, du ser på vores låneberegner, er derfor kun et teoretisk eksempel. Du vil derfor kunne bestemme prisen på dit forbrugslån i langt højere grad. Du bør ligeledes være opmærksom på, om låneudbyderen har nogle særlige gebyrer ved en tidligere indfrielse af lånet, der kan have en betydning for prisen på dit lån.
Hvad er kreditomkostninger?
Kreditomkostningerne er det samlede beløb, som du i sidste ende betaler for de lånte penge, herunder renter og gebyrer. Når kreditomkostningerne lægges sammen med lånet, er resultatet det beløb, du som låntager ender med at betale for forbrugslånet. Dette beløb er udregnet i kroner, og ikke i procent, som det er tilfældet med de årlige omkostninger i procent.
Ofte stillede spørgsmål om forbrugslån
Hvad kan et forbrugslån bruges til? Kan det bedre betale sig med en kassekredit? Er et kviklån så meget dyrere end et forbrugslån? Og hvad med dig, der er på overførselsindkomst – vil det have betydning? Der er mange spørgsmål omkring forbrugslån, du skal tage stilling til. Vi har herunder samlet nogle ret centrale oplysninger omkring forbrugslån, så du er fri for at google det selv.
Forbrugslån eller kassekredit?
Er det bedre med en kassekredit i din bank frem for et forbrugslån? Det kommer an på adskillige ting, for de fleste banker tilbyder i forvejen forbrugslån. Først og fremmest: Er dit behov for et forbrugslån en enlig svale, eller kontakter du jævnligt banken angående et lån? Kassekreditten har den fordel, at du har mulighed for at tage et overtræk, uden du skal snakke med banken. Kassekreditter ligger typisk på 10.000 – 25.000 kroner, og du betaler kun en rente for det, du bruger af. Dog kan der også være særlige oprettelsesgebyrer forbundet med din kassekredit. Der kan også være særlige strafrenter ved misligholdelse af kreditten. Er der kun behov for et enkelt forbrugslån, kan det i mange tilfælde derfor være tilstrækkeligt med et forbrugslån.
Banklån vs. forbrugslån
Er du i tvivl om et banklån eller et forbrugslån er den bedste løsning for dig? Der kan være fordele og ulemper ved begge lånetyper, og de kan anvendes til forskellige formål. Det kommer meget an på dine behov i den enkelte situation.
Fordele ved forbrugslån
- Ansøg hurtigt og nemt
- Lån til akutte behov
- Lån mindre beløb
Fordele ved banklån
- Lån større beløb
- Hav gæld samlet ét sted
- Lån over længere tid
Hvis du står i en akut situation og mangler penge til at betale noget, kan et forbrugslån være en løsning. Her kan du have pengene på kontoen samme dag og fx betale din tandlægeregning, booke en ferie eller andet, som haster. Renten vil nogle gange være højere ved forbrugslån end ved banklån, og derfor giver det bedre mening til de kortfristede lån. Hvis du har brug for at låne et større beløb og dermed sprede tilbagebetalingen ud over længere tid, kan et banklån være en god løsning. Processen med at låne i banken er som regel længere og mere krævende end ved forbrugslån, fordi banken skal vurdere risikoen grundigt.
Kviklån vs. forbrugslån?
Kviklånet er blevet udskammet igennem de seneste år for at være en meget dyr løsning for forbrugeren. Der er heller ikke nogen tvivl om, at et kviklån har væsentligt højere renter end banken. Et kviklån kan dog sagtens være billigere, hvis du betaler lånet af hurtigt. Men bør du så vælge et forbrugslån hos en digital långiver eller i din egen bank? Det kommer an på flere ting. Har du brug for et lån her og nu? Så vil du oftest kunne låne hurtigere hos en digital långiver, fordi du også kan få udbetalt dit lån i weekenden og i aftentimerne. Har du derimod brug for et større forbrugslån med en lang løbetid, er bankens produkt oftest en bedre løsning. Her er renten nemlig væsentlig lavere. Du bør dog altid være opmærksom på eventuelle oprettelsesgebyrer og etableringsomkostninger, der kan være forbundet med forbrugslånet.
Er dit madbudget for stort?
Vidste du, at en gennemsnitlig dansker uden børn bruger omkring 1.500 kroner om måneden på mad og drikke ifølge Danmarks Statistik? Lyder dette som et meget lavt tal for dig? Så kan det være, at der er masser af penge at spare for dig, hvis du køber ind med fornuft. Læs vores blogindlæg om 5 tips til et billigere madbudget.
Forbrugslån og kontanthjælp
Hos KreditNU kan du godt blive godkendt til et forbrugslån, da vi ikke skelner imellem indtægtskilder. Om du er på SU, dagpenge, kontanthjælp eller almindelig lønmodtager gør ikke nogen forskel. Det kan dog naturligvis have en betydning for størrelsen af lånet, du vil kunne blive godkendt til. Er du på kontanthjælp eller anden offentlig understøttelse, vil din indtægt i de fleste tilfælde være lavere end den gennemsnitlige lønmodtager. Dermed vil dit rådighedsbeløb i de fleste tilfælde være lavere, og det er blandt andet rådighedsbeløbet, vi vurderer ud fra i vores kreditvurderinger. Hvordan kan du så blive godkendt til et forbrugslån, når du er på kontanthjælp? Ved at have styr på din økonomi, ved at betale dine faste udgifter og ved at afdrage på eventuel gæld. Og naturligvis ved at opretholde et så højt rådighedsbeløb som muligt.
Forbrugslån til pensionister
Hos KreditNU har vi sat en maksimal aldersgrænse på 70 år, og du vil derfor godt kunne ansøge om et lån, hvis du er pensionist. Hvor stort et lån, du vil kunne få godkendt, afhænger ligeledes af din private økonomi – på lige fod med andre ansøgere. Vi stiller de samme krav til alle vores ansøgere – uanset alder.
Forbrugslån til studerende
Er du studerende kan du ansøge om et forbrugslån hos KreditNU. Du skal dog opfylde vores alderskrav på mindst 23 år, derudover skal du også opfylde alle andre krav, før vi kan godkende en ansøgning fra dig. Men er du studerende med en indkomst bestående af SU og eventuelt løn fra studiejob, så er vores lån til studerende ikke det mest fordelagtige lån til dig. Her kan du med større fordel drage nytte af SU-lånet, hvor du kan låne op til 3.371 kroner om måneden som almindelig SU-ansøger. Har du brug for et større beløb end SU-lånets maksimale ramme, kan du muligvis anmode om en kassekredit i din bank. Du bør dog være opmærksom på, at din bank kan have stiftelsesgebyrer på kassekreditter. Det er heller ikke givet, at den månedlige rente nødvendigvis er lavere end vores. Hos KreditNU har vi ingen skjulte omkostninger – kun et etableringsgebyr på 25 %. Derudover er vores lån rentefrie. Dermed betaler du altså en meget lav pris for dit forbrugslån. Læs mere om forbrugslån på SU i vores blogindlæg om SU-lån.
Inspiration: Hvad kan du bruge et forbrugslån til?
Et forbrugslån er ikke øremærket til bestemte produkter, og du har altså derfor frihed til at købe lige hvad du har lyst til. Det kan både være til den eksotiske oplevelse i Asien, til at spise ude med hele familien eller til akutte behov. Vi har samlet lidt inspiration til dig herunder.
Rejser og eventyr
Når det kommer til forbrug, prioriterer danskerne i højere grad at komme ud og rejse. Og det er da også fuldt forståeligt. Selvom vores lille andedam kan være hyggelig og byde på mange skjulte skatte, er det også bare rart at komme ud og opleve verden. Vi har tidligere skrevet et blogindlæg om 6 skønne rejsedestinationer i påsken. Disse er dog aktuelle året rundt. Du kan læse indlægget her.
Kulturelle oplevelser
Kulturelle oplevelser står også højt på listen over danskernes forbrug. Det kunne for eksempel være en tur på en Michelin-restaurant med kæresten eller en tur i sommerland med hele familien. Er du på ferie, kunne det også være et besøg hos byens mange turistattraktioner. Mulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser!
Shopping
Har byens indkøbscenter udsalg og er opsparingskontoen tom i denne måned? Et forbrugslån kan være din løsning, hvis du bare ikke vil gå tomhændet hjem. Hvad enten det er årstidens seneste modekollektion eller nye nips til boligen. Er rabatterne på dine indkøb større end låneomkostningerne på dit forbrugslån, har du faktisk også sparet penge.
Opgradering
Er bærbaren ved at blive lidt sløv i betrækket inden semesterstart? Eller vil du bare gerne have et nyt og større fjernsyn til stuen? Elektronik har en kort levetid, og der kommer nye produkter hele tiden – især mobiltelefoner. Et forbrugslån kan derfor være en fornuftig løsning, hvis du har behov for at få opgraderet din elektronik – eller noget helt andet, som for eksempel din cykel.
Akutte situationer
Er bilen brudt sammen, og tager mekanikeren kun imod kolde kontanter? Er tandpinen for stor til, du kan vente til næste lønningsdag? Der er ikke noget mere kedeligt at stå hos mekanikeren eller tandlægen med tomme lommer. Med et forbrugslån undgår du at stå i en kedelig situation, hvor du ikke kan betale dine akutte regninger. Husk at vi hos KreditNU altid udbetaler godkendte lån med straksoverførsel.
Kan jeg bruge et forbrugslån til huskøb?
Det er ikke muligt at finansiere dit huskøb med et forbrugslån. Du kan dog optage et forbrugslån til udbetaling af boliglån. Vi vil dog altid anbefale dig at spare op i stedet for. Du kan i de fleste banker få en særlig boligopsparingskonto, oftest med en mindre rente. Det giver dig mulighed for at kunne betale udbetalingen til dit hus uden at optage et forbrugslån.
Ifølge lejeloven kan du låne op til 80 procent af boligens pris med et realkreditlån. Det er et langfristet lån med en løbetid på op til 30 år og en lav rente. Du skal selv finde de resterende 20 procent, og ud af disse skal du i mange tilfælde selv have opsparet 5 procent af boligens værdi. Køber du en bolig til 2.000.000 kroner, skal du derfor selv have sparet 100.000 kroner op. Du kan også tage en snak med din bank om et boliglån.
Billån eller forbrugslån?
Skal du have skiftet bilen ud, kan der i mange tilfælde være behov for en finansiering af bilkøbet. Vælger du at låne til dit bilkøb, kan der være mange penge at spare, hvis du gør et grundigt forarbejde. Det kan også blive en dyr fornøjelse, hvis du vælger et for dyrt forbrugslån til bilen. Vælger du at finansiere dit bilkøb med et billån, er der nogle særlige betingelser, du skal være opmærksom på. Køber du for eksempel en ny bil, kan du få et billån med en løbetid på op til 10 år. Er bilen brugt, skal du trække bilens alder fra den maksimale løbetid. Er bilen fx 3 år gammel, kan du maksimalt have et billån med en løbetid på 7 år.
Omlæg dine dyre forbrugslån med et samlelån
Har du mange forbrugslån, som du betaler af på, kan der være mange penge at spare i renter med et samlelån. Et samlelån er typisk et større lån med en længere løbetid og en lavere rente, så du kan spare penge på dine mindre og dyre lån. Selvom det kan være en god ide at sikre sig et højere rådighedsbeløb om måneden, bør du også sikre dig, at samlelånet ikke bliver dyrere for dig i længden. I så fald kan det være bedre at få afdraget din gæld uden at optage flere lån. Vi har blandt andet skrevet en guide om håndtering af gæld, hvor du kan blive klogere på at komme din gæld til livs. Hvis du gerne vil blive klogere på samlelån, kan du her læse mere om samlelån.
Information om forbrugslån
Hvad skal du være opmærksom på, når du er på udkig efter et forbrugslån? Hvad betyder debitorrente? Og hvad med ÅOP’en? Vi har herunder samlet nogle generelle informationer om forbrugslånet som produkt. Vær dog opmærksom på, at disse informationer er generelle, og at de kan afvige fra den enkelte lånudbyder. Læs derfor altid lånudbyderens betingelser, inden du ansøger om et forbrugslån.
Forbrugslån trods RKI?
RKI står for Ribers Kredit Information og er nu en del af Experian. Dette er almindeligt kendt som et register over såkaldte ’dårlige betalere’. Som privatperson bliver man registreret, hvis betalingsaftalen på det optagede forbrugslån misligholdes. Registeret kan tilgås af virksomheder, så de kan vurdere, om de bør låne dig penge. De fleste virksomheder låner ikke ud til personer i RKI. Derfor anbefaler vi, at du får ryddet op i din økonomi, og at du ikke betaler gæld af med nye lån.
Trods denne hovedregel findes der virksomheder, der alligevel tilbyder forbrugslån til folk i RKI-registret. Dette kan bidrage til en dårlig spiral af lån, der optages for at dække tidligere forbrugslån. Dette er som sagt ikke nogen holdbar løsning for dig på sigt. Der findes hjemmesider og services, der kan hjælpe personer med at komme økonomisk tilbage på rette spor. Du kan blandt andet læse vores guide om håndtering af gæld.
Hvad er renten på forbrugslån?
Det er ikke lige meget, hvor du låner penge henne, og hvor du ansøger om et forbrugslån. Markedet for udlån er stort, og det kan blive en ret dyr fornøjelse, hvis du ikke gør din research grundigt. Derudover bør du også tage højde for, hvor længe du ønsker at afdrage på lånet. Langfristede forbrugslån har nemlig en væsentlig lavere rente end kortfristede lån. Disse har dog ofte også en form for etablerings- eller oprettelsesgebyr. Dette kan være alt fra et par hundrede kroner til op mod 2.500 kroner. Det er en ret høj pris, du bør tage højde for, hvis du blot har brug for et kortvarigt forbrugslån af en mere beskeden størrelse.
Renter for forbrugslån hos et finansieringsselskab er oftest højere end i banken. Det skyldes blandt andet, at finansieringsselskabernes eneste produkt er et kortfristet produkt, hvorimod banken har væsentlig flere produkter, de tjener penge på.
Hvad betyder ÅOP for forbrugslån?
ÅOP betyder de årlige omkostninger i procent. Det er de samlede årlige udgifter ved et lån, anvist i procent af lånebeløbet. Her er både rente, gebyrer og stiftelsesomkostninger medregnet. Det er det mest effektive værktøj til at sammenligne priser på forbrugslån, da du som låntager ikke selv skal undersøge de forbundne udgifter enkeltvist.
ÅOP er dog mest velegnet til at sammenligne forbrugslån med samme løbetid. En sammenligning af lån med forskellige løbetider kan være misvisende. Du bør derfor tjekke de samlede kreditomkostninger i stedet for, da et langfristet lån kan have en lav ÅOP, men stadig være lige så dyrt som et kortfristet kviklån.
Du kan få fradrag på dit forbrugslån
Har du optaget et lån, som du afdrager på, kan du få rentefradrag. Du vil altså kunne trække renteudgifterne fra i skat. Dette gør du i din årsopgørelse, hvor du kan indberette disse i blandt andet rubrik 42. Hos KreditNU har vi en rente på 0%, da du kun betaler et etableringsgebyr på 25 % for at låne hos os.
Da SKAT ikke betragter gebyrer som værende en rente, kan du således ikke trække udgifterne for dit lån fra i skat. Har du stadig et gammelt lån igennem os (før juni 2020), kan du dog trække din renter fra i SKAT, da vores gamle lån havde månedlige påløbne renter.
Du kan kontakte os på vores mail info@kreditnu.dk og få oplyst de renteudgifter, du har eller har haft i forbindelse med dit lån hos os.
Kan jeg få et forbrugslån med kautionist?
Står du i RKI, kan du ikke optage lån. De fleste långivere ønsker ganske enkelt ikke at låne penge ud til dårlige betalere. Der findes enkelte långivere, der tilbyder såkaldte kautionistlån – det er et lån, hvor en anden person optager et lån for dig. Det vil altså sige, at det ikke er dig, der hæfter for lånet. Kautionistlån er ofte kendetegnet ved at have en meget høj pris, og har du allerede en svag økonomi, bør du overveje andre lånemuligheder. Hos KreditNU låner vi ikke ud til personer i RKI, ligesom vi heller ikke tillader, at du kan optage et lån i en anden persons navn. Vi anbefaler, at du får afdraget på din gæld og kommer ud af RKI, før du overvejer at optage et nyt forbrugslån.
Gældssanering ved forbrugslån
Har du meget høj gæld, kan du ansøge om gældssanering. Det er ganske enkelt en aftale imellem dig og din eller dine kreditorer om enten en nedsættelse af gæld eller total annullering. Der er dog meget stramme krav, og din gæld skal være så høj, at du ikke er i stand til at betale lånet tilbage. Får du gældssanering, vil din gæld blive sat ned, så du kan betale gælden af inden for en overskuelig fremtid. Du kan dog også være heldig at få gælden annulleret helt. Det er dog kun cirka hver fjerde ansøger, der får godkendt sin ansøgning om gældssanering. Hvis du får godkendt din ansøgning, skal du indstille dig på at skulle leve for et stramt budget, ligesom din aftale også bliver annulleret, hvis du misligholder din aftale. Du vil derfor skulle betale din fulde gæld i stedet for. Hvis du får gældssanering, bliver du samtidig også registreret i RKI. Læs mere om gældssanering hos Rådtilpenge.dk.
Aldersgrænsen for forbrugslån
I Danmark skal du minimum være 18 år, før du må gældsætte dig. Det betyder ikke nødvendigvis, at du som 18-årig kan blive godkendt til det ene forbrugslån efter det andet. Det er nemlig op til den enkelte virksomhed, hvem de vil låne penge til så længe aldersgrænsen er over 18 år. I dag er aldersgrænsen for kviklån og kortfristede forbrugslån stødt stigende. Det er således mere normen i dag, at du skal være mindst 20 år, før du kan blive godkendt til et kortfristet forbrugslån.
Det skyldes blandt andet, at unge ikke har den samme økonomi og betalingsevne, som kortfristede forbrugslån kræver. Har du derfor som 18-årig eller 19-årig brug for et forbrugslån, f.eks. i forbindelse med en indflytning, vil din bank eller dine forældre nok være den bedste mulighed. Din bank vil blandt andet kunne hjælpe med et langfristet lån, hvor du har tid til at betale lånet af over en længere periode. Og hvis dine forældre har muligheden for at låne dig pengene, kan du muligvis få et gratis lån.
Fortrydelsesret på forbrugslån
Du har mulighed for at fortryde dit forbrugslån inden for 14 dage. Den 14 dages frist regnes fra aftalens indgåelse eller fra dagen, hvor aftalevilkårene modtages. Fortrydelsen gives som regel ved at give besked til långiveren. Ofte vil fremgangsmåden være specificeret i den aftale, du har indgået ved optagelsen af lånet. Så vil du fortryde dit forbrugslån, skal du starte med at læse aftalen. Det er tilstrækkeligt, at meddelelsen om fortrydelse er sendt indenfor fristen. Det er dog ikke altid gratis at fortryde dit forbrugslån. Som regel vil du både skulle betale det lånte beløb tilbage samt renter for perioden, hvor du har haft det lånte beløb til rådighed.
Hvilke krav er der til långiveren?
Der findes en række krav, som låneudbydere skal opfylde for at sikre din sikkerhed som forbruger, når du tager forbrugslån. Det er først og fremmest de samlede omkostninger ved lånet, lånebetingelser og konsekvenser ved mislighold af lånet. Du er dermed godt sikret under disse rammer. For at sikre at udbydere af forbrugslån overholder alle disse krav om oplysninger, findes der tilsyn med denne form for virksomheder. Tilsynet føres primært af forbrugerombudsmanden, men der føres også tilsyn fra Finanstilsynet, primært med henblik på at kontrollere eventuel hvidvask efter hvidvaskloven.
Den bedste måde at finde ud af, hvilket forbrugslån er det bedste for dig, er at sammenligne de forskellige udbyderes ÅOP og finde det bedste forbrugslån. Dermed får du mulighed for at se, hvad den samlede pris for lånet er i sidste ende. Vil du sammenligne et langfristet lån med et kortfristet, bør du i stedet sammenligne kreditomkostningerne på de forskellige lån. Se dine muligheder for at låne hos os i vores låneberegner øverst på siden.
Lånudbyderen skal oplyse om:
- det samlede kreditbeløb
- debitorrenten
- lånets løbetid
- de årlige omkostninger i procent
- betingelser for tilbagebetaling af lånet
- oplysninger om eventuel fortrydelsesret
- konsekvenserne ved mislighold.
Rente
Renten på forbrugslån kan være en anelse højere end renten på banklån. Dog vejes det op af en række fordele. Som låntager skal du for eksempel ikke redegøre for, hvad du skal pengene til. Det kan for mange være en afgørende faktor for at optage et lån. Vi forholder os altså blot til din økonomi, og om du har råd til at betale lånet tilbage. Ikke hvad lånet skal bruges på.
Dokumentation
En særlig fordel ved digitale lån som fx forbrugslån er, at de er væsentligt hurtigere at oprette end banklån. Processen tager blot få minutter, og der kræves ikke, at du som låntager skaffer en række dokumentation. Dette henter vi som långiver selv via Monthio. Dertil skal du heller ikke stille sikkerhed for lånet.
Fortrydelsesret
Som med alle andre låntyper er der en fortrydelsesfrist på 14 dage på forbrugslån. Du skal dog være opmærksom på, at en fortrydelse indebærer, du skal betale det lånte beløb tilbage. Derudover skal du også betale de renter, der er påløbet, imens du har haft lånet tilgængeligt. Det betyder dermed, at fortrydelse af et forbrugslån ikke er fuldstændigt gratis.
Lån trods RKI?
De fleste vil kunne tage et forbrugslån. Dog gælder det for de fleste udbydere, at der ikke tilbydes forbrugslån til personer under en vis alder eller personer registreret i RKI. Det er dog ikke udelukket, at du senere kan optage forbrugslån. Du skal blot betale dine udeståender til dine kreditorer, så du ikke længere er registreret i RKI.
Kontakt os
78 762 764
Alle hverdage fra kl. 8.00 – 21.00 | Weekender fra kl. 10.00 – 20.00